BL: Nikolics büszke a Real elleni bravúrra, sajnálja a drukkereket

Vágólapra másolva!
2016.11.03. 08:11
null
Nikolics Nemanja kezdő volt a Real Madrid ellen (Fotó: AFP)
Nikolics Nemanja kezdőként majd’ hetven percet játszott a Legia Warszawában a Real Madriddal 3–3-as döntetlenre végződő Bajnokok Ligája-találkozón. A magyar válogatott labdarúgó büszke, hogy részese lehetett a világ egyik legjobb csapata ellen elért bravúrnak.

 

„Hogy elégedett vagyok-e? Igen is, meg nem is – idézi a legia.sport.pl Nikolics Nemanját, aki kezdőként 69 percet játszott a varsóiaknál a Real Madrid elleni 3–3-as döntetlen során. – A világ egyik legjobb együttese ellen szereztünk egy pontot úgy, hogy kétgólos hátrányban voltunk. A szurkolóink elvárják, hogy a végsőkig küzdjünk, ezen a mérkőzésen hihetetlen karakterről tettünk tanúbizonyságot. Bánkódhatunk amiatt, hogy a végén nem tudtuk megtartani az előnyünket, de nincs miért szégyenkeznünk.”


„Varázslatos este volt, sajnáljuk, hogy a drukkereink nem láthatták [mert zárt kapus volt a találkozó – a szerk.], ám azt hiszem, az eredmény kárpótolja őket. Az utolsó percekben mindenki felállva szorított a kispadnál. Kár, hogy a Real Madrid egyenlített, de lássuk be, a tempó, ahogyan járatták a labdát, lenyűgöző volt.”

„Az edzőnk azt mondta a meccs előtt, élvezzük ki a mérkőzés minden pillanatát, legyünk büszkék arra, hogy a Real Madrid ellen futballozhatunk. Nem szabad félnünk az ellenfél játékosaitól, hiszen ők is csak emberek. Amikor csütörtökön felkelek, elmondhatatlanul büszke leszek” – tette hozzá a 29 éves magyar válogatott csatár.

NIKOLICS A NEMZETKÖZI PORONDON NEM TUD VILLOGNI
Mateusz Janiak, a przegladsportowy.pl újságírója Nikolics Nemanját és a 77. percben beálló Aleksandar Prijovic játékát elemezte a mérkőzést követően.
„Nikolicsnak nem volt meg a kellő gyorsasága ahhoz, hogy odaérjen a Legia kontráinak végére. A Real Madrid védői sokkal erősebbek voltak nála, ráadásul számos rossz döntést hozott. A szerdai találkozón ismét bebizonyosodott, hogy Nikolics a lengyel és a magyar sorozatokon kívül nem tud villogni. Ilyen csatárral a Legia sajnos nem alkothat nagyot a BL-ben, sőt még az Európa-ligában sem” – írta a portál Nikolicsról.
„Aleksandar Prijovicnak negyedóra alatt több jó megmozdulása volt, mint Nikolicsnak majd’ ötször ennyi idő alatt. Ami Nikolicsnak hiányossága, az Prijovicnak erőssége. Megvan az ereje, a fizikai felépítése és a sebessége is, s képes ötletes megoldásokra. Varane-nak gondjai adódtak a svájci csatárral, több párharcot elvesztett vele szemben a levegőben. A 26 éves futballista teljesítményének csúcspontja a Thibault Moulinnek előkészített gólpassza volt” – szólt a kritika.
Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy Nikolics valóban nem azt a formáját hozza a BL-ben, mint a lengyel élvonalban, sőt tavaly az öt El-csoportmeccsén sem talált be, de az idei BL-selejtezőben hat mérkőzésen elért öt gólja nélkülözhetetlen volt a Legia főtáblára jutásához – igaz, akkor még nem Real Madrid-szintű riválisokkal került szembe.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik