Carlo Ancelotti Steven Gerrardot dicséri

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2005.05.23. 21:55
Címkék
A pénteki, Palermo elleni döntetlenjével az olasz bajnoki címről lecsúszó Milan és a múlt hét végi Premier League-zárás óta pihenő Liverpool már javában készül a szerda estére, az idény legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzésére. Isztambulban is alakítják már az Atatürk-stadiont, amely várhatóan parázs hangulatú Bajnokok Ligája-döntőnek ad otthont. Az UEFA már kijelölte a mérkőzés bíróját, a sípot a spanyol Manuel Enrique Mejuto González fújja maja. A 40 éves játékvezető, aki 1999 óta tagja a FIFA keretének, pályafutása 19. BL-meccsét vezeti.
Az esélyeket többen is fejtegették már, Arséne Wenger, az Arsenal menedzsere például a Liverpoolt látja kedvezőbb helyzetben. "A Milan szellemileg és fizikailag is belefáradt a szezonba, ráadásul friss számára a bajnoki csalódás. A Liverpoolnak ez a legmegfelelőbb alkalom, hogy játsszon a Milan ellen, hiszen ez a csapat már nem olyan jó, mint amelyik a Manchester Uniteddel találkozott nyolcaddöntőben. A hetekben kétszer is láttam játszani az olaszokat, és cseppet sem győztek meg arról, hogy jobbak lennének a Poolnál" - fogalmazott Wenger.

A Liverpool 1984 óta nem nyerte meg a legtekintélyesebb európai klubtrófeát, ám Rafael Benítez keze alatt a csoda kapujába jutott a csapat. "Hihetetlen, hogy eljutottunk idáig, ez életem egyik legnagyobb élménye. Ráadásul a mostani keretünk nem olyan jó, mint a négy évvel ezelőtti, amellyel UEFA-kupát nyertünk. Akkoriban nagyon együtt volt a csapat, tudtuk, hogy bárkit legyőzhetünk. Ezúttal viszont a sok sérülés miatt még számunkra is meglepő, hogy a döntőre készülünk" - fogalmazott Jamie Carragher, a csapat saját nevelésű védője.

Szavazás

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
A Poolból sokan úgy lépnek pályára, hogy fogalmuk sincs, mi lesz velük a meccs után. Jerzy Dudeket állítólag vissza akarják adni a Feyenoordnak Dirk Kuyt ellenértékeként, Vladimír Smicernek már megmondták, hogy elmehet, Dietmar Hamannak pedig lejár a szerződése, és még nem sikerült megegyeznie a folytatásról. Rajtuk kívül Milan Baros, Harry Kewell, valamint Anthony Le Tallec jövője kérdéses, és Steven Gerrardért is akad jelentkező - az egyikük éppen a Milan.

"Steven Gerrard a világ egyik legjobb középpályása, ez nem kérdés a számomra. Minden edző örülne, ha a csapatában tudhatná, miért lennék én kivétel ez alól? Nagyon szeretem, de nem akarok róla többet mondani, mert ezzel csak magunkra haragítanánk a Liverpoolt. A nyáron viszont visszatérhetünk a témára" - mondta sokat sejtetően Carlo Ancelotti, a Milan vezetőedzője, aki mellett a Chelsea és a Real Madrid vezérkara is élénken érdeklődik a válogatott középpályás iránt.

Ami az isztambuliakat illeti, a felkészülés legnagyobb részfeladatát a biztonsági intézkedések jelentik. A repülőtérre máris nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök, akiknek a jeggyel nem rendelkező angol és olasz szurkolókat jogukban áll hazaküldeni a következő repülőgéppel. Angliában mindenkinek a figyelmét felhívják arra, hogyan kerülhetőek el az incidensek, mit szabad, illetve mit néznek rossz szemmel Isztambulban. Gondot jelent a Pool számára, hogy a klubnak adott húszezer jegy háromezerrel kevesebb, mint ahány bérletese van az egyesületnek, és nem kizárt, hogy sokan a helyszínen akarnak belépőhöz jutni, feketén.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik