Csereként is kettőt rúgott

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2005.07.21. 00:02
Címkék
Steven Gerrard nem várt sokat a szerződéshosszabbítási (avagy majdnem-eligazolási) huzavonája miatt esetleg neheztelő szurkolók kiengesztelésével. A TNS elleni első mérkőzésen, ugye, az ő mesterhármasával győzött a Liverpool, a visszavágón azonban sokáig csak 1-0-ra vezetett a csapat - Gerrard nem bírta nézni a nevetséges eredményt, jó negyedórával a becserélése után hatvan másodperc leforgása alatt berámolt egy duplát. Csapata tehát simán továbbment, és a második körben a litván FBK Kaunas lesz a riválisa.
Gerrard az elsô meccset egyedül hozta, a másodikon „csak” fölényessé tette csapata sikerét
Gerrard az elsô meccset egyedül hozta, a másodikon „csak” fölényessé tette csapata sikerét
Gerrard az elsô meccset egyedül hozta, a másodikon „csak” fölényessé tette csapata sikerét
Gerrard az elsô meccset egyedül hozta, a másodikon „csak” fölényessé tette csapata sikerét
Gerrard az elsô meccset egyedül hozta, a másodikon „csak” fölényessé tette csapata sikerét
Gerrard az elsô meccset egyedül hozta, a másodikon „csak” fölényessé tette csapata sikerét

A BL-címvédő Reina - Finnan, Hyypiä, Carragher, Riise - Potter, Xabi Alonso, Hamann, Zenden - Cissé, Le Tallec összeállításban várta a kezdő sípszót, vagyis Gerrard mellett pihent még Morientes és Luis García is. A walesiek bátran kezdtek, Djibril Cissé védelmi hibából lőtt, a párharcot végleg eldöntő gólja után sem omlottak össze - mondhatni, a háromgólos különbség kicsit túlzó. Igaz, Gerard Doherty bemutatott jó néhány bravúros védést, meg aztán Didi Hamann büntetőjét is megfogta.

Hanem Steven Gerrarddal mostanában nem lehet mit kezdeni, ezt Doherty is elismerte. "Elég kemény meccs volt, mert noha nem voltunk rosszak, miután Gerrard beállt, rögtön gól lett a helyzetekből" - állapította meg szomorúan a kapus, akinek teljesítményét a "vörösök" vezetőedzője, Rafa Benítez is méltatta.

"Szerintem Doherty összességében a párharc legjobbja volt. Természetesen elégedett vagyok a saját labdarúgóimmal is, a második félidőben remekül fel tudtuk pörgetni az iramot. Úgy tűnik, csatárposzton lesznek összeállítási gondjaim, de ezek kellemes problémák. Örülök, hogy a támadók jól mozogtak, jóllehet talán több gólt is szerezhettünk volna. Megfordult a fejemben, hogy Gerrardot egyáltalán nem állítom be, de nagyon pályára akart lépni, és igaza lett. Azt hiszem, ő biztosan eredményesebb lesz az előttünk álló idényben, mint korábban, mert kitűnő társak veszik körül, így sokat mehet előre. Nem aggódom ugyanakkor amiatt, hogy rá kellett hagyatkoznunk a gólszerzésben" - értékelt a spanyol mester.

BAJNOKOK LIGÁJA Selejtező, 1. forduló, visszavágók: Zrinjszki (bosnyák)-Dudelange (luxemburgi) 0-4 (Gruszczynski 90., 105., Gregorio 97., Hug 113.) - hosszabbítás után, továbbjutott: a Dudelange, 4-1-gyel; Pjunyik Jereván (örmény)-Haka (finn) 2-2 (Pahajan 3., M. Diawara 30., ill. Mattila 38., Fowler 63.), tj: a Haka, 3-2-vel; Skonto Riga (lett)-Rabotnicski (macedón) 1-0 (Pereplotkins 90.), tj: a Rabotnicski, 6-1-gyel; Shelbourne (ír)- Glentoran (északír) 4-1 (Heary 13., Byrne 32., 71., Crowe 58., ill. McCann 20.), tj: a Shelbourne, 6-2-vel; Petrzalka (szlovák)-Kajrat Almati (kazah) 4-1 (Borbély 21., Tchur 52., Kozák 94., 120. - az elsőt 11-esből, ill. Bogomolov 91.) - hosszabbítás után, tj: a Petrzalka, 4-3-mal; Anorthoszisz Famaguszta (ciprusi)-Dinamo Minszk (fehérorosz) 1-0 (Szamarasz 71.), tj: az Anorthoszisz, 2-1-gyel; SK Tirana (albán)-HIT Gorica (szlovén) 3-0 (Rraklli 37., Mukaj 40., Salihi 44.), tj: az SK Tirana, 3-2-vel; Sheriff Tiraspol (moldovai)-Sliema Wanderers (máltai) 2-0, tj: a Sheriff, 6-1-gyel. A Hafnarfjördur (izlandi)-Nyeftcsi Baki (azeri) mérkőzés (az első találkozón: 0-2) lapzártánk után fejeződött be.
Kedden játszották: TNS (walesi)-Liverpool (angol) 0-3 (D. Cissé 26., Gerrard 85., 86.), továbbjutott: a Liverpool, 6-0-val
A következő forduló párosítása (július 26. vagy 27. és augusztus 2. vagy 3.): Debrecen (magyar)-Hajduk Split (horvát), FBK Kaunas (litván)-Liverpool, Dinamo Tbiliszi (grúz)-Bröndby (dán), Partizan (szerb-montenegrói)-Sheriff, Petrzalka-Celtic (skót), Tirana-CSZKA Szófia (bolgár), Anderlecht (belga)-Nyeftcsi Baki vagy Hafnarfjördur, Valerenga (norvég)- Haka, Rabotnicski-Lokomotiv Moszkva (orosz), Dudelange-Rapid (osztrák), Dinamo Kijev (ukrán)-Thun (svájci), Malmö (svéd)-Maccabi Haifa (izraeli), Shelbourne-Steaua (román), Anorthoszisz Famaguszta-Trabzonspor (török)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik