BL: Nem foglalkoztat, hogy minket tartanak a legjobbnak - Heynckes

Vágólapra másolva!
2013.03.12. 22:06
A Bayern München vezetőedzője, Jupp Heynckes elmondása szerint a bajorok nem foglalkoznak azzal, hogy az emberek a Bayernt tartják Európa legjobb csapatának, és az Arsenal elleni BL-nyolcaddöntő visszavágóján is ébernek kell maradnia a játékosoknak, hiába nyertek az első mérkőzésen idegenben 3–1-re.
„Nagyon jó napunk volt az Arsenal elleni első mérkőzésen, az első félidő kitűnő volt, a második pedig elég jó. Az Arsenal ettől még az Arsenal maradt, évek óta nagyszerű futballt játszik. Emlékszem, az előző szezonban az „ágyúsok” kikaptak négy nullára a Milan otthonában, majd otthon három nullára nyertek, úgy, hogy közel álltak a negyedik találathoz is” – kezdte nyilatkozatát Jupp Heynckes.

„Arsene Wenger mindig tele van ötletekkel, mindig nehéz és veszélyes a csapata ellen játszani. Ébernek kell maradnunk, még ha az első mérkőzést meg is nyertük három egyre. Wenger érkezésével jött a siker is. Éveken keresztül ők játszották a legjobb futball Angliában, még ha nem is a legsikeresebbet. De látható, mennyi klasszis játékos távozott az Arsenalból az elmúlt években” – folytatta a Bayern München edzője.

„A legutóbbi mérkőzéseink nem voltak túl egyszerűek a Bundesligában. Fontos, hogy a Düsseldorf ellen megmutattuk, hogy mindig képesek vagyunk reagálni, és visszatámadni. Megmutatta, milyen erős a kispadunk, és hogy mit tudnak, ha be kell szállniuk. Az átigazolásaink nagyon jól beváltak a pályán és azon kívül is” – tette hozzá Heynckes.

„Nem foglalkozunk a minket körülvevő felhajtással. Az emberek azt mondják, miénk Európa legjobb csapata, de ez nincs hatással ránk. Sok erős csapat van Európában, és ahhoz, hogy egy csapat eljusson a döntőbe, kis szerencsére is szükség van. Úgyhogy a csapatomnak nyugodtnak kell lennie, és a földön kell maradnia. Hosszú út áll még előttünk” – zárta mondandóját a bajorok mestere.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik