BL: „Különös” - Mancini Kassai ítéletét és a Juve 11-esét vitatja

Vágólapra másolva!
2013.10.02. 23:59
null
A Juve 0–1-ről fordított, de korán örült (Fotó: Reuters)
Roberto Mancini, a Galatasaray újdonsült edzője elégedett lehet a Juventus otthonában BL-csoportmérkőzésen elért 2–2-es eredménnyel, ám a torinóiak tizenegyesét, Kassai Viktor döntését vitatja.

„Mondjuk azt, különös tizenegyes volt, és különös meccs... A büntető nélkül, azt hiszem, nem találtak volna be. Nem hiszem, hogy szabálytalanság történt. Tudtam, hogy nagyon nehéz meccs lesz, hisz a Juventus kerete kitűnő. A második félidőre elfogyott az erőnk, így ezen dolgoznunk kell, és erre jó lehetőség lesz a vb-selejtezők alatti szünet" – értékelt Mancini, vitatva Kassai Viktor ítéletét. Az olasz edző kiemelte Didier Drogba játékát.

SZAVAZÁS

Ön szerint jogos volt a Juventus büntetője?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Drogba fantasztikus volt, őszintén mondhatom, nem is vártam tőle ilyen teljesítményt. Kimagaslóan futballozott. Eddig sok mindenre nem volt időm, két nap alatt mindössze annyira, hogy megtanuljam a játékosaim nevét, és megszervezzem kicsit a csapatot."

Antonio Conte, az olasz rekordbajnok Juventus vezetőedzője elégedetlenül vonta meg a mérkőzés mérlegét:

„Egyértelműen csalódást kelt az eredmény, mert az első gólt megelőző védelmi hiba után összeszedtük magunkat, és a helyes pályára állítottuk a meccset. Kár a rögtön a második gólunk után beszedett egyenlítő találatért. Sokkal figyelmesebbnek kell lennünk, tiszta fejjel kell játszanunk. Innen már nagy munka lesz továbbjutni, de nem szabad letörnünk. Összeszorított foggal kell harcolnunk. Ha jó teljesítményt nyújtunk, akkor továbbmegyünk, ha nem, akkor az meg azt jelenti, hogy mások jobbak voltak, mi pedig kalapot emelünk előttük.”

„Kassai Viktor játékvezető fabrikált egy tizenegyest. Amrabat közbelépése nem volt szabálytalan. A Barcelona vagy a Real Madrid ellen nem mernének ilyen büntetőt befújni, ez a döntés akadályozta meg a Galatasaray győzelmét” – háborgott a török Radyospor kommentátora, Bülent Yavuz.

Érdekesség, hogy még az olasz futballal foglalkozó Football-Italia összefoglalójában is „könnyű síppal befújt tizenegyesként” említik az esetet.

BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Real Madrid (spanyol)–FC Köbenhavn (dán) 4–0

Madrid, Santiago Bernabéu Stadion. V: Jug (szlovén)
Gólszerző: C. Ronaldo (21., 65.), Di María (72., 88.)
Juventus (olasz)–Galatasaray (török) 2–2
Torino, Juventus Stadion. V: Kassai (magyar)
Gólszerző: Vidal (80. – 11-esből), Quagliarella (87.), ill. Drogba (36.), Umut Bulut (88.)

AZ ÁLLÁS
1. Real Madrid 2 2 0 0 10–1 +9 6
2. Juventus 2 0 2 0 3–3 0 2
3. FC Köbenhavn 2 0 1 1 1–5 –4 1
4. Galatasaray 2 0 1 1 3–8 –5 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik