Miről beszéltek Fergusonék? Szalai jó élményről - ez volt a BL-felvezető

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.19. 09:59
null
A dortmundi stadion még üresen is jól mutat, pláne ilyen szép naplemente idején
A labdarúgó Bajnokok Ligájában szerdán két összecsapást rendeznek meg: a Borussia Dortmund a Zenit otthonában 4–2-re megnyert mérkőzés után kifejezetten kellemes helyzetből várja a nyolcaddöntő visszavágóját, a Manchester Unitednek viszont kétgólos hátrányból kellene felállnia Megyeri Balázs csapata, az Olympiakosz ellen. A nap folyamán összegyűjtöttük a két mérkőzéshez kapcsolódó érdekességeket, nyilatkozatokat.

20.15: MÁR CSAK 30 PERC – Fél óra van a kezdésig, így lezárjuk felvezető cikkünket. Olvasóinktól azonban nem köszönünk el, hiszen mindkét találkozóról folyamatosan frissülő szöveges tudósításban számolunk be. Manchester United–OlympiakoszDortmund–Zenit

20.05: ROONEY, VAN PERSIE ÉS WELBECK IS KEZD AZ MU-BAN – David Moyes nem tehet mást, támadószellemű kezdőcsapatot jelölt ki. Így állnak fel a csapatok a manchesteri meccsen:

MANCHESTER UNITED: De Gea – Rafael, Jones, Ferdinand, Evra – Valencia, Carrick, Giggs, Welbeck – Rooney, Van Persie. Menedzser: David Moyes
OLYMPIAKOSZ: Roberto – Leandro Salino, Holebasz, Manolasz, Marcano – Maniatisz, N’Dinga – Peréz, Domínguez, D. Fuster – J. Campbell. Vezetőedző: Míchel


19.45: KLOPP NEM TARTALÉKOL
– Jürgen Klopp a kétgólos előny tudatában is lehetőségeihez képest a legjobb csapatát küldi pályára. Íme, a Dortmund–Zenit mérkőzés kezdői:

DORTMUND: Weidenfeller – Piszczek, Papasztatopulosz, Hummels, Schmelzer – Kehl, Sahin – Aubameyang, Mhitarjan, Grosskreutz – Lewandowski. Vezetőedző: Jürgen Klopp
Kispad: Langerak (kapus), M. Friedrich, Kirch, Durm, J. Hofmann, Jojics, Schieber
ZENIT: Malafejev – Anjukov, Hubocan, Lombaerts, Criscito – Witsel, Fajzulin – Hulk, Satov, Danny – Kerzsakov. Megbízott vezetőedző: Szergej Szemak
Kispad: Lodigin (kapus), Luís Neto, Szmolnyikov, Lukovics, Zirjanov, Timoscsuk, Rondón

19.34: A GÖRÖGÖK A KAPUK ELŐTT VANNAK! – Az Olympiakosz szurkolói már megérkeztek az Old Traffordhoz.

19.27: HAZARD KÉT LÁBBAL A FÖLDÖN ÁLL – Eden Hazard egy realista fiatalember, a Galatasaray elleni sikerük után sem gondolja úgy, hogy a Chelsea lenne a legnagyobb esélyese a BL mostani kiírásának.

„Azt hiszem, több csapatnak is jobbak a lehetőségeik a végső sikerre. Nekünk sok fiatal játékosunk van, akik még nem gyűjtöttek elég tapasztalatot az ilyen nagy intenzitású mérkőzéseken. Azonban mindent megteszünk, hogy a lehető legtovább jussunk” – mondta a Chelsea belga középpályása a BeIN-nek.

18.48: JÖN A SZÁZADIK A KÉTSZÁZADIKON? – A Borussia Dortmund – a Twitter-bejegyzése szerint – a 200. európai kupamérkőzését játssza ma este. Az eddigieken 99 győzelmet aratott, a Zenit ellen tehát megszülethet a jubileumi századik siker.

18.35: HUSZONHAT SZÁZALÉK BÍZIK A UNITED SIKERÉBEN – A The Mirror megkérdezte olvasóit, hogy szerintük továbbjut-e a Manchester United az Olympiakosz ellen. Nos, a szavazók 26 százaléka gondolja úgy, hogy igen, 74 százalék szerint a görögök jutnak a legjobb nyolc közé.

Wayne Rooneyék nehéz helyzetből várják a folyatást (Fotó: Action Images)
Wayne Rooneyék nehéz helyzetből várják a folyatást (Fotó: Action Images)

18.09: MENDIETA: A CHELSEA LEHET A SÖTÉT LÓ – Gaizka Mendieta szerint a Chelsea lehet idén a Bajnokok Ligája „meglepetéscsapata”.

„Azt hiszem, a Chelsea lehet a sorozat sötét lova – mondta a Valenciával két BL-döntőt is elbukó baszk középpályás a Sky Sportsnak. – Mindenki a Real Madridról, a Barcelonáról és a Bayern Münchenről beszél, de minden évben van egy csapat, amelyet senki sem vár az elődöntőbe vagy a döntőbe. Ez minden szezonban így van a BL-ben, és miért ne lehetne most ez a csapat a Chelsea? Van nekik egy Mourinhójuk, akinek hatalmas a BL-tapasztalata, ez a Chelsea pedig nagyon versenyképes és szilárd. Senki sem akar összekerülni a Real Madriddal vagy a Barcelonával, de nem hiszem, hogy bárki is örülne, ha a Chelsea-vel sorsolnák össze."

18.00: MIÉRT ÉRKEZTEK OLYAN KORÁN FERGUSONÉK? – Sir Alex Ferguson a Manchester United vezetőségének másik két tagjával, David Gill-lel és Sir Bobby Charltonnal együtt már nyolc órával az Olympiakosz elleni visszavágó előtt megérkezett az Old Traffordra. Egyes Angliából származó vélemények szerint az urak talán már David Moyes utódjáról tárgyaltak.

Sir Alex Ferguson és David Gill (Fotó: Daily Express)
Sir Alex Ferguson és David Gill (Fotó: Daily Express)

17.33: YAYA TOURÉ AZ OLYMPIAKOSZNAK DRUKKOL – A Manchester Cityt erősítő Yaya Touré nem titkolja, hogy a Manchester United–Olympiakosz párharcban a görög csapatnak szurkol. Nem csoda, hiszen a 2005–2006-os idényben a pireusziakat erősítette.

„Az Olympiakoszt örökre megszerettem – mondta Yaya Touré a gazetta.gr-nek. – Nagyszerű idényt fut a csapat, ki tudja ejteni a Unitedet, bár kemény visszavágó vár rá. Jól ismerem a Unitedet, és bár most nincs a legjobb formájában, nagyon tapasztalt együttes. Azonban én az Olympiakoszra tennék. Ha keményen dolgoznak, tovább tudnak jutni. Ez nagy siker lenne.”

A 30 éves elefántcsontparti középpályás nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy visszatér a görög klubhoz, bár ezt inkább a játékoskarrierje után tenné meg, mintsem a következő években.

„Egy nap szeretnék visszatérni Görögországba – folytatta Touré. – Ki tudja, mit hoz a jövő? Talán tíz év múlva én leszek a csapat edzője.”

16.57: SZALAI: HA A REAL ELLEN HIBÁZOL, AZ MEGBOSSZULJA ÖNMAGÁT – Korábban már beszámoltunk róla, hogy a német sajtó meglehetősen kritikusan fogalmazott Szalai Ádám tegnapi madridi teljesítménye kapcsán. Azóta a Schalke csatárát is idézik a Real elleni BL-mérkőzés kapcsán, de saját produkciójára nem tért ki a magyar válogatott labdarúgó.

„Számomra kellemes élményt jelentett, hogy visszatérhettem Madridba, voltam abban a létesítményben is, az Alfredo di Stéfano Stadionban, amelyben még a Castilla játékosaként futballoztam. Találkoztam és beszélgettem többek között Sergio Ramosszal, Álvaro Moratával, Nacho Fernándezzel, akiket már korábbról ismerek. Különleges volt ez számomra" – idézi a goal.com német kiadása Szalait, aki 2007 és 2010 között futballozott a Real Madrid második csapatában, a Castillában, tegnap pedig a Schalke játékosaként lépett pályára a BL-nyolcaddöntőben a Santiago Bernabéu Stadionban. A magyar csatár a 3–1-es Real-győzelemmel záruló találkozón a szünetben állt be Klaas-Jan Huntelaar helyére.

„Az első meccsen elszenvedett 6–1-es vereség után tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Egy ideig jók is voltunk, de aztán két hiba végzett velünk. Ha a Real Madrid ellen hibázol, az mindig megbosszulja magát" – fogalmazott Szalai.

„Úgy vélem, jelenleg a Bayern München mellett a Real Madrid a legjobb csapat a világon, így a Bajnokok Ligája-sorozat egyik esélyese" – tette hozzá a magyar csatár.

A magyar támadó nyilatkozatáról bővebben ide kattintva olvashat!

16.35: DAVID MOYESNAK MÉG A TESCÓBAN SEM JUT HELY – A nálunk is és Angliában is nevezetes Tesco szupermarket is beszállt David Moyes savazásába egy twitteres beszélgetésben. Részletek itt!

Van Persie-től több kellene (Fotó: Action Images)
Van Persie-től több kellene (Fotó: Action Images)

16.24: A ZENIT NYÁRON EGYSZER MÁR MEGCSINÁLTA – Érdekesség, de a Zenit esetében sokkal kevésbé kell messzire visszakeresni ahhoz, hogy a továbbjutáshoz megfelelő eredményt találjunk, hiszen az oroszok ebben a kiírásban a Pacod Ferreira otthonában nyertek már 4–1-re. Más kérdés, hogy ez még a selejtezőben volt, és a portugál együttes pocsékul, hét vereséggel kezdte az idényt…

16.05: KÖZEL HÁROM ÉVE LÁTOTT BRAVÚR KELL AZ MU-TÓL. A „vörös ördögök” legutóbb 2011 május 4-én ért el hazai pályán olyan eredményt a Bajnokok Ligájában, amely ma továbbjutást érne. Akkor a Schalke ellen 4–1-re nyert az angol csapat és 6–1-es összesítéssel jutott tovább. Igaz, az Otelul Galati elleni 2011. novemberi 2–0 egy hosszabbításra elég lenne, a tavaly szeptemberi 4–2-es Bayer Leverkusen elleni sikerhez hasonló azonban már a görög örömöt okozna.


15.50: VAN PERSIE MEGINT LÁTHATATLAN LESZ? A Manchester United holland támadója a Liverpool elleni mérkőzésen csupán 11 alkalommal ért labdához az ellenfél térfelén.

15.15: DIEGO COSTA MESSI ELŐTT, IBRA CSAK A 4. – BL-GÓLLÖVŐLISTA KICSIT MÁSKÉPP. Bár a BL szezonbeli góllövőlistáján a második helyen áll Zlatan Ibrahimovic, ezen a listán csak a negyedik helyen áll. Összeszedtük a jelenlegi kiírás legveszélyesebb támadóit, de nem pusztán a gólok száma alapján rangsorolva, hanem azt figyeltük, kinek mennyi időre van szüksége egy találathoz. Az élen nem meglepően a csúcsokat ostromló Cristiano Ronaldo áll, a portugál klasszisnak alig több mint egy félidőnyi időre van szüksége a találathoz, a második helyen pedig Diego Costa áll.

BL-GÓLLÖVŐLISTA – KICSIT MÁSKÉPP (PERC, GÓL, PERC/GÓL)
1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid)6321348.6
2. Diego Costa (Atlético Madrid)375753.6
3. Lionel Messi (Barcelona)450856.3
4. Zlatan Ibrahimovic (PSG)6011060.1
5. Álvaro Negredo (Manchester City)326565.2


14.52: DORTMUNDI SIKER, 3 GÓLT SZEREZVE? A németek a legutóbbi három Bajnokok Ligája-mérkőzésüket egyaránt megnyerték, összesen kilenc gólt szerezve.

14.41: KLOPP SZERINT BOTORSÁG LENNE CSAK AZ EREDMÉNY ŐRZÉSÉRE BEÁLLNI. „Jó helyzetbe hoztuk magunkat a visszavágóra, ennyi történt, se több, se kevesebb – mondta Jürgen Klopp a nyolcaddöntő második felvonása előtt. – Nem fogunk sokat kockáztatni, de csak az eredmény megőrzésére törekedni is botorság lenne, úgyhogy úgy állunk hozzá, mint egy átlagmérkőzéshez. Elértük a célunkat a BL-ben a nyolcaddöntőbe jutással. Innentől mindenegyes siker bónusz, és nem keletkezik nagy rés a költségvetésünkben, ha kiesünk. A Bundesligában más a helyzet, ott a cél egyértelműen az, hogy ismét kvalifikáljuk magunkat a BL-re, azon vagyunk, hogy ezt megtegyük. Néhányan máshogy gondolhatják, de jó úton haladunk. A maximumot kell minden sorozatból kihozni, de másként kell hozzájuk állni.”

14.15: AZ AS-NÉL IS CRISTIANO RONALDO ÉS PUSKÁS FERENC KERÜLT A CÍMLAPRA – A portugál beérte a magyar legendát 242 Real Madridban szerzett góljával. C. Ronaldo amúgy tétmérkőzéseken már a 414. gólnál jár, ezzel beérte a brazil Ronaldót.

Az As címlapján Puskás Ferencről is megemlékezett (Fotó: As)
Az As címlapján Puskás Ferencről is megemlékezett (Fotó: As)

13.51: A CÍMVÉDŐ NEM LAZSÁL! A Bayern München labdarúgócsapata hivatalos honlapján, közleményben tudatta, hogy szerdán 2017-ig aláírt holland klasszisa, Arjen Robben. Bővebben itt!

(Fotó: Twitter)
(Fotó: Twitter)

13.35: A DORTMUND NEM EGY VENDÉGSZERETŐ FAJTA – Az előző idény döntőse a 2012–2013-as kiírás kezdete óta tizedik hazai BL-mérkőzésére készül, a legutóbbi kilenc meccs mérlege: nyolc győzelem és csupán egy vereség (–Arsenal 0–1).

Vajon a Zenit véghez viszi az Arsenal bravúrját? (Fotó: Action Images)
Vajon a Zenit véghez viszi az Arsenal bravúrját? (Fotó: Action Images)
Vagy a dortmundiak ezúttal is nyernek – de legalábbis örülhetnek? (Fotó: Action Images)
Vagy a dortmundiak ezúttal is nyernek – de legalábbis örülhetnek? (Fotó: Action Images)


13.18: HÉTBŐL SEMMI ANGLIÁBAN! Az hagyján, hogy a Manchester United jól szerepel a görögök ellen otthon, de az Olympiakosz angliai eredménysorában is bízhat: Megyeri Balázs csapata mind a hét BL-meccsét elbukta Angliában! Összességében sem jobb a mérleg, 11 angliai kiruccanás csupa vereséggel, 3–34-es gólkülönbséggel.

13.03: MEGTÖRIK A GÖRÖG ÁTOK?
A görög csapatoknak eddig nem sok jó jutott az Old Traffordon BL-meccsen, négy meccs, négy vereség, 1–15-ös gólkülönbség. Mondjuk az is igaz, hogy az Olympiakosznak egy egygólos (vagy gólszerzés esetén egy kétgólos) vereség is gond nélkül belefér.

12.47: BOGDÁN SZERENCSÉT KÍVÁNT MEGYERINEK. „Ma reggel találkoztam Megyeri Balázs kapuskollégámmal Manchesterben! Este a Uniteddel játszanak BL-visszavágót, sok sikert kívánok neki!” – írta Bogdán Ádám a hivatalos Facebook-oldalán.

Kapusok egymás közt – Bogdán Ádám és Megyeri Balázs (Fotó: Facebook)
Kapusok egymás közt – Bogdán Ádám és Megyeri Balázs (Fotó: Facebook)



12.43: SZALAIT LEHÚZTÁK. A regionális Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) osztályozókönyvében ötös, gyengének számító érdemjegyet osztott ki Szalai Ádámnak a keddi Real Madrid–Schalke 04 (3–1) Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő után. Bővebben itt!

12.42: A FIATALOK MÁR A NÉGY KÖZÖTT JÁRNAK, ELŐDÖNTŐS A BARCELONA ÉS A BENFICA IS. A Barcelona fiatal futballistái a negyeddöntőben 4–2-re múlták felül az Arsenalt, míg a Benfica 2–1-re diadalmaskodott a Manchester City vendégeként. Az ifjúsági BL-nek is nevezett sorozat elődöntőjében Real Madrid–Benfica és Schalke–Barcelona mérkőzést rendeznek április 11-én Nyonban, majd a döntőt három nappal később szintén a svájci városban rendezik.

12.19: A FELTÁMADÁSOK NAGYMESTEREI: Moyes korábbi nyilatkozatában annak adott hangot, hogy a Manchester United eddig még csak kétszer állt fel kétgólos hátrányból, a „vörös ördögök” ugyanakkor már hatszor is fordítottak vesztes első meccs után. Legutóbb 2007-ben az AS Roma érkezett az Old Traffordra 2–1-es siker után, de az angolok 7–1-re kiütötték a „farkasokat” és 8–3-as összesítéssel továbbjutottak.

12.14: NEM MONDHATNI, HOGY DERŰLÁTÓK LENNÉNEK A MANCHESTERIEK

Forgalmi előrejelzés, este meccs és kudarc várható (Fotó: Twitter)
Forgalmi előrejelzés, este meccs és kudarc várható (Fotó: Twitter)

12.00: LEWANDOWKSI: NE ÚGY, MINT A GLADBACH ELLEN! A Dortmund lengyel futballistája – akit 2013 legjobb kelet-európai játékosának választottak meg, és ennek kapcsán beszélt Bajner Bálintról is – szerint nem becsülhetik le az oroszokat. „Nem engedhetjük meg magunknak, hogy ismét úgy futballozzunk, mint a Gladbach ellen a hét végén. A visszavágón is nyerni kell, nem becsülhetjük le az ellenfelet, de remélhetőleg egy percig sem lesz veszélyben a továbbjutásunk.”

11.49: KEDDI BL-LEGEK EGY HELYEN! Hazard-t aprították, Ronaldo újabb csúcsokra tör, a Chelsea kapuját nagyon nehéz bevenni, Mancini sajnálja a Galatasaray szurkolóit. Szokásos érdekességekkel foglalkozó cikkünket ide kattintva érheti el!

11.45: MEGYERI: MÁR CSAK KISEBB CSODA LENNE AZ MU KIEJTÉSE. „Szeretnénk bejutni a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában. Amikor összesorsoltak minket a Manchester Uniteddel, azt mondtam, világraszóló csoda lenne a kiejtése, ám a kettő nullás hazai győzelmünk fényében már csak kisebb csodának gondolnám. Kedvező helyzetből várjuk a visszavágót, de nincs lefutva a párharc.” A teljes interjút Megyeri Balázzsal ide kattintva olvashatja el!

11.35: SPALLETTI UTÁN, VILLAS-BOAS ELŐTT – SZEMAK CSODÁT HAJT VÉGRE A ZENITNÉL? Az oroszokat Szergej Szemak vezeti csatába, edzőként először, és egy jó darabig utoljára a BL-ben. A 4–2-es hazai vereség mellett már az csodának számítana persze, ha az együttes továbbjutna, de nem ezért zárul gyorsan a szakember munkája, a Luciano Spalletti helyére ideiglenesen kinevezett Szemak helyét André Villas-Boas veszi át.

11.20: HŐSTETTRE KÉSZÜLNEK A GÖRÖG LAPOK

A 300 című sikerfilm folytatása (magyar címe: A birodalom hajnala) várható az Old Traffordon? (Fotó: Twitter/UEFA)
A 300 című sikerfilm folytatása (magyar címe: A birodalom hajnala) várható az Old Traffordon? (Fotó: Twitter/UEFA)

11.11: HA 11, AKKOR A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

MANCHESTER UNITED (angol)–OLYMPIAKOSZ (görög)
Az első mérkőzésen: 0–2
Manchester, Old Trafford Időpont:
20.45 (tv: Digi Sport1). Vezeti: Kuipers (holland)
Manchester United: De Gea – Rafael, Ferdinand, Vidics, Evra – Cleverley, Carrick – Valencia, Rooney, Januzaj – Van Persie
Olympiakosz: Roberto – Salino, Manolasz, Marcano, Holebasz – Maniatisz, Ndinga – J. Campbell, A. Domínguez, Pérez – N. Valdez

DORTMUND (német)–ZENIT (orosz)
Az első mérkőzésen: 4–2
Dortmund, Signal-Iduna-Park Időpont:
20.45 (tv: Digi Sport2). Vezeti: Mallenco (spanyol)
Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Papasztatopulosz, Hummels, Schmelzer – Kehl, Sahin – Grosskreutz, Mhitarjan, Reus – Lewandowski
Zenit: Lodigin – Anjukov, Hubocan, Lombaerts, Criscito – Witsel, Fajzulin – Hulk, Satov, Danny – Rondón

11.04: Moyest még Rooney is felszőrözi



10.50:EDZŐPÁRHARC Moyes vagy Míchel? Eddig utóbbi az eredményesebb.
A két mester eddigi teljesítménye (Grafika: NS)
A két mester eddigi teljesítménye (Grafika: NS)


10.36:SZAVAZÁS Ön szerint képes felállni ekkora hátrányból a Manchester United? Szavazzon! A TippmixPro oddsai szerint erre kevesebb az esély, a „vörös ördögök” továbbjutására 2.55-szörös az odds, a görögökére 1.45-szörös.

SZAVAZÁS

Ön szerint tud fordítani a Manchester United az Olympiakosz elleni párharcban?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!


10.15: DAVID MOYES NEM AGGÓDIK.
A Manchester United menedzsere keddi sajtótájékoztatóján elmondta, nem aggódik a jövője miatt, és bár ritkán áll fel csapata kétgólos hátrányból, hinniük kell benne, hogy sikerülni fog: „Ami a jövőmet illeti, semmi sem változott. Nagyszerű munkám van, tudom, merre tartunk, mit akarok elérni a csapattal. Nehéz helyzetben vagyunk, de hiszünk a továbbjutásban. A legfőbb biztosíték számomra, hogy hagynak dolgozni, még szóba sem került a jövőm. Hatéves szerződésem van, ez a klub nem rövid távban gondolkodik.”

„Megnéztem a statisztikákat, a Manchester United eddig csak kétszer állt fel kétgólos hátrányból, legutóbb 1984-ben történt ilyen. Nagyon ritkán fordul elő, de hinnünk kell benne, hogy most jön el az alkalom.” A sajtótájékoztatóról ide kattintva olvashat bővebben!


10.00:
Jó reggelt kívánunk kedves olvasóinknak! Természetes a szerdai nap sem telhet el Bajnokok Ligája nélkül, a mai két párharcban az előző kiírás döntőse, a Dortmund a Zenitet fogadja, míg az elitsorozatot korábban már háromszor megnyerő Manchester United az Olympiakoszt. Igaz, amíg az 1996–1997-es kiírásban diadalmaskodó németek idegenben is kétgólos előnyre tettek szert, addig a „vörös ördögök” jóval nehezebb helyzetből várhatják a folytatást. A nap folyamán összegyűjtjük a legérdekesebb nyilatkozatokat, képeket, és minden mást, ami a nyugalom megzavarására alkalmas lehet. Tartsanak velünk!

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
A SZERDAI PROGRAM

Borussia Dortmund (német)–Zenit (orosz) 20.45 (tv: Digi Sport2)
Dortmund, Signal Iduna Park. Vezeti: Undiano Mallenco (spanyol)
Az első mérkőzésen: 4–2

Manchester United (angol)Olympiakosz (görög)20.45 (tv: Digi Sport1)
Manchester, Old Trafford. Vezeti: Kuipers (holland)
Az első mérkőzésen: 0–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik