A Bayern nem kockáztatott, az Arsenal iksszel búcsúzott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.11. 20:40
null
A kép csalóka: nem estek egymásnak a csapatok az első félidőben (Fotók: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján az idegenbeli kétgólos győzelem után a Bayern München odahaza 1–1-es döntetlent játszott az Arsenallal, így kényelmesen jutottak a németek a legjobb nyolc csapat közé. Egy büntető ismét kimaradt (Londonban kettő is), ezúttal Thomas Müller hibázott.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Nagyjából lefutott párharcnak lehetett volna tekinteni a Bayern München Arsenal-nyolcaddöntőt az első mérkőzés után. A címvédő 2–0-ra nyert az Emiratesben, a visszavágó Münchenben, mi kell még ennél több? Papíron fix Bayern-továbbjutás. Csakhogy az Arsenal mostanában sportot űz abból, hogy az első mérkőzés elrontása után majdnem kiharcolja a továbbjutást. Ráadásul egy évvel ezelőtt pont a Bayern úszta meg végül azzal, hogy az első meccs 3–1-es sikere után „csak" 2–0-ra kapott ki az Arsenaltól. Münchenben.

Azt nem lehet mondani, hogy egymásnak estek volna a csapatok. A Bayern ugyebár kétgólos előnyben volt már a kezdő sípszónál, míg a londoniak nem akarták egy esetleges rohanással már az első húsz percben elengedni a minimális továbbjutási esélyeiket.

Viszonylag kevés helyzet volt az első 20-25 percben – igaz, Robbennek azért volt egy elpuskázott lehetősége, aztán némileg mégis megélénkült a mérkőzés. Előbb Giroud fejese ment jó helyre egy szöglet után, a francia támadó pechére Neuer is érezte, hogy hova megy a labda. A másik oldalon pedig elsősorban a jobb oldalon veszélyeztetett a Bayern. Az utolsó tíz percben nagyon...

Robben: a szokásos mozdulat
Robben: a szokásos mozdulat

Többek közt, Robben lőhetett volna még egy gólt, de közeli lövését blokkolták a védők, majd Götze közeli lövését védte Fabianski. A szünetben 0–0 volt az állás, amely tökéletesen megfelelt a labdát kétszer annyit birtokló Bayernnek, s úgy tűnt, az Arsenalnak is.

Azért Arsene Wenger cserélt egyet a szünetben: Mesut Özil helyére Tomás Rosicky érkezett, talán ez a csere is jelezte, hogy az Arsenal elsősorban a nagy verést akarja elkerülni, illetve esetleg a mérkőzés hajrájában minden mindegy alapon kockáztatni. Egy védelmi hiba azonban aztán tényleg a kiesés szélére sodorta az Arsenalt. Az 54. percben ugyanis a középen a kapu elé befutó Schweinsteigert nem vette fel senki, így Ribery belőtt passzát még át is vehette, mielőtt közelről Fabianski kapujába helyezett. 1–0

Schweinsteiger higgadt volt
Schweinsteiger higgadt volt


Három perc múlva egyenlített az Arsenal: Lahm esett el nagyon könnyedén a letámadó Podolski szorításában, a német-lengyel támadó pedig éles szögből felvarrta a rövid felsőbe a labdát. Innentől kezdve biztossá vált, hogy ha kettővel nyer az Arsenal, továbbjut. 1–1

Podolski egyébként a tavalyi nyolcaddöntőben is gólt rúgott a Bayernnek, ő szerezte az Arsenal találatát az Emiratesben.

Csakhogy a hajrához közeledve a nagy Arsenal-roham nem akart megérkezni, igaz, a Bayern sem nagyon tudott nagy helyzetet kialakítani. Guardioláéknak azonban nem is volt rá szükségük. Igazából az volt az ember érzése, hogy a londoniak nagyon nem is a továbbjutásban, hanem egy önbizalom-növelő eredményben, egy esetleges döntetlenben gondolkoznak.

A döntetlen pedig meg is lett, az utolsó negyedórában ugyanis nem sok minden történt – eltekintve Robben szép homorításától a tizenhatoson belül. Viszont úgy tűnt, ebben a párharcban nem illik berúgni a tizenegyest – ezúttal Müller hagyta ki, pontosabban Fabianski védett nagyon szépen – a labda a gólvonalon állt meg, mielőtt a kapus oldalra kiütötte.

A Bayern viszont így ott van a nyolc között, míg az Arsenalnak maradt a bajnokság és az FA-kupa ebben a szezonban.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

BAYERN MÜNCHEN (német)–ARSENAL (angol) 1–1 (Schweinsteiger 54., ill. Podolski 57.)
Továbbjutott
: a Bayern München, 3–1-es összesítéssel

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik