BL: Ibrahimovic újra rekordra tör; Van Gaal, mint jó előjel?!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.08. 15:57
null
Nicsak, Ibrahimovic közeli ismerősbe futott! (Fotó: Action Images)
Kedd este négy csoportban befejeződnek a küzdelmek a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében. Ízelítőül négy érdekesség – többek között egy az újabb klubtörténelmi tettre készülő Zlatan Ibrahimovicról.

 

A-CSOPORT

Kedd, 20.45: Paris Saint-Germain–Sahtar Doneck

PSG NINCS TÉT, TUTI A MÁSODIK HELY. Zlatan Ibrahimovicnak már csak egy gól hiányzik ahhoz, hogy a párizsiak egyedüli európai gólrekordere legyen. A svéd világklasszis eddig 16-szor talált a kapuba PSG-mezben európai kupameccsen, ugyanannyiszor, mint egy másik klublegenda, George Weah (1992 és 1995 között). Zlatan jó formában van: 12 gólnál jár a francia bajnokságban – csak az első párizsi idényében (2012–2013) tartott előrébb 12 bajnoki után.

SAHTAR TÉT AZ EL-BE KERÜLÉS. A hétvégi ukrán bajnoki sem maradt Alex Teixeira-gól nélkül: a kiváló őszt produkáló brazil támadó a 15 bajnoki fordulóban 22 gólt szerzett, és háromszor betalált a BL-ben is. Ebben a szezonban már tíz olyan meccse van, amelyen duplázott!

 

Kedd, 20.45: Real Madrid–Malmö (Tv: Sport1)

REAL MADRID NINCS TÉT, TUTI A CSOPORTELSŐSÉG. Bár a Barcelona elleni 0–4 rányomja bélyegét az idei madridi őszre, figyelemre méltó, hogy a nagy verés óta a királyiak mind a négy tétmeccsüket megnyerték, és ha kedden is győznek, megismétlik idénybeli legjobb sorozatukat. Más kérdés, hogy e széria egyik darabja, a Cádiz elleni 3–1 a zöld asztal mellett elúszott…

MALMÖ TÉT AZ EL-BE KERÜLÉS. Markus Rosenberg a Racing Santander és a Werder Bremen játékosaként is rúgott gólt a Realnak, nagy szükség lenne rá kedd este is a Bernabéuban – csakhogy sárga lapjai miatt eltiltották, nem játszhat…

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Madrid 5 4 1 11– 3 +8 13
2. Paris SG 5 3 1 1 10– 1 +9 10
3. Sahtar Doneck 5 1 4 7–12 –5 3
4. Malmö 5 1
4 1–13 –12 3

 

B-CSOPORT

Mi szól a Wolfsburg mellett? És mire építhet az MU? A mérkőzésről bővebben itt!
Hogyan várja a mérkőzést Louis van Gaal? Részletek itt!

Kedd, 20.45: Wolfsburg–Manchester United (Tv: M4 Sport)

WOLFSBURG TÉT A BL-NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁS! A mai csapatból Diego Benaglio és Marcel Schäfer már a Wolfsburg angol csapatok elleni első kupamérkőzésének is részese volt. A Portsmouth elleni 3–2-es siker (2008, Európa-liga) óta a „farkasok” mind a hét angol ellenfelüktől kikaptak.

MANCHESTER UNITED – TÉT A BL-NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁS! Louis van Gaal, az MU menedzsere még veretlen a Wolfsburg ellen: a Bayern München trénereként háromszor legyőzte, egyszer döntetlent játszott vele. A holland tréner, ha szüksége van ilyesmire, abból is erőt meríthet, hogy összesítésben is pluszban van a német klubok ellen (10 győzelem, 4 döntetlen és 4 vereség).

Kedd, 20.45: PSV–CSZKA Moszkva (Tv: AMC)

PSVTÉT A BL-NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁS! A holland csapat kilencévnyi távollét után juthat be a BL egyenes kieséses szakaszába, és mivel kilencmeccses veretlenségi sorozat áll mögötte, méltán készül – Phillip Cocu vezetőedző szavaival – „emlékezetes estére”. Lenne mit feledtetnie: az orosz ellenfelekkel vívott legutóbbi öt mérkőzését elveszítette.

CSZKA MOSZKVA TÉT AZ EL-BE KERÜLÉS. Az orosz csapat győzött a legutóbbi hollandiai kupameccsén (Feyenoord, 3–1, 2008, Európa-liga), de most meglehetősen rosszak az előjelek: az év végére nagyon elfáradó együttes október vége óta nem nyert tétmeccset (egy döntetlen, öt vereség), és gólt is csak kettőt szerzett.

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Wolfsburg 5 3 2 6–4 +2 9
2. Manchester United 5 2 2 1 5–4 +1 8
3. PSV 5 2 1 2 6–6 0 7
4. CSZKA Moszkva 5 1 1 3 4–7 –3 4

 

C-CSOPORT

Kedd, 20.45: Galatasaray–FK Asztana

GALATASARAY TÉT AZ EL-BE KERÜLÉS. A pénteken a Dzsudzsák Balázs-féle Bursasport 3–0-ra legyőző, és ezzel a rossz sorozatát lezáró Galata egy „üzleti partner” rovására próbál állva maradni az európai porondon: az isztambuliak másfél éve együttműködési megállapodást kötöttek az Asztanával, amely azóta többek között az ő tapasztalataikat felhasználva igyekszik egyre jobb s jobb lenni.

FK ASZTANA TÉT AZ EL-BE KERÜLÉS. A korábban Magyarországon (DVTK, Újpest, Kecskemét) légióskodó Foxinak megint jó idénye volt: a minapi szurkolói voksolás szerint 2015-ben ő volt a kazah klub legjobb játékosa!

 

Kedd, 20.45: Benfica–Atlético Madrid

BENFICA TÉT A CSOPORTELSŐSÉG. A „sasok” ritkán győznek le spanyol csapatot az európai kupaporondon (24 próbálkozásból hatszor sikerült), de amikor Guttmann Béla irányításával megnyerték a Bajnokcsapatok Európa-kupáját, spanyol csapatot vertek meg a döntőben: a Barcelonát (1961), majd a Real Madridot (1962).

ATLÉTICO MADRID TÉT A CSOPORTELSŐSÉG. Az Atlético veretlen a Benfica elleni szeptemberi madridi vereség óta (kilenc győzelem, három döntetlen), és azzal büszkélkedhet, hogy az öt európai topliga csapatai közül a legkevesebb (6) gólt kapta a most futó bajnokságban. Utána a Bayern München (8), a PSG (8), az Internazionale (9) és nem kis meglepetésre az egyik francia újonc, az Angers (9) következik.

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Atlético Madrid53119– 2+710
2. Benfica53119– 6+310
3. Galatasaray 5 1 1 3 5– 9 –4 4
4. Asztana 5 3 2 4–10 –6 3

 

Visszaestek az angol csapatok szubjektív BL-erősorrendünkben.
KÍVÁNCSI A SORRENDRE? KATT IDE!

D-CSOPORT

Kedd, 20.45: Manchester City–Mönchengladbach (Tv: Sport2)

MANCHESTER CITY TÉT A CSOPORTELSŐSÉG. A City megnyerte a legutóbbi két mérkőzését, amelyen német csapat volt az ellenfele, és mindkétszer az utolsó pillanatokban esett a győztes gól – mindkétszer Sergio Agüero jóvoltából: az argentin triplázott tavaly a Bayern ellen (3–2), az idén szeptemberben beérte eggyel a Gladbach rovására (2–1).

MÖNCHENGLADBACH TÉT AZ EL-BE KERÜLÉS. A mostani ellenféltől szeptember végén elszenvedett vereség óta egyszer sem kaptak ki a zöld-fehérek (nyolc győzelem, négy döntetlen). Szombaton nem akárkit – a Bayern Münchent oktatta (3–1) az André Schubert vezetőedző keze alatt megtáltosodó legénység.

 

Kedd, 20.45: Sevilla–Juventus

SEVILLA TÉT AZ EL-BE KERÜLÉS. A spanyol csapat számára a győzelem kínálja az utolsó esélyt arra, hogy legalább az Európa-ligába átnyergelhessen – abba a sorozatba, amelynek megnyerte a legutóbbi két kiírását, és amelynek történetében (beleértve az UEFA-kupát is) immár a legeredményesebb klub négy elsőséggel. A tavaszi siker révén három háromszoros győztest utasított maga mögé – ezek közül az egyik éppen a Juventus (a másik kettő az Inter és a Liverpool).

JUVENTUSTÉT A CSOPORTELSŐSÉG. A „zebrák” spanyolországi mérlege nem túl acélos (három győzelem és öt döntetlen mellett 14 vereség), de ebben a szezonban ők alkotják a négy veretlen BL-csapat egyikét, legutóbbi hat idegenbeli BL-meccsüket vereség nélkül tudták le – a tetejébe kezdenek formába lendülni: a kedd estit megelőző öt tétmeccsüket megnyerték.

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Juventus 5 3 2 6– 2 +4 11
2. Manchester City 5 3 2 8– 6 +2 9
3. Mönchengladbach 5 1 2 2 6– 8 –2 5
4. Sevilla 5 1 4 7–11 –4 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik