Bayern: Vidalék csak a tv-ből tudták meg, Guardiola távozik

Vágólapra másolva!
2016.02.21. 12:56
Pikáns BL-párharc vár Arturo Vidalra, aki a Bayern München játékosaként korábbi klubjával, a Juventusszal kénytelen farkasszemet nézni a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

A két csapat először Torinóban találkozik kedd este. Az összecsapást megelőzően a La Gazzetta dello Sportnak adott interjút a chilei középpályás.

„Ellenfélként térek vissza Torinóba, nem ellenségként. Nem tudom, hogyan fogadnak a szurkolók, remélem, nem füttyszóval. Izgatottan várom a találkozót, érdekes lesz a Juventus stadionjában pályára lépni egy másik klub mezében”– tekintett előre Vidal.

„Ha gólt szerzek, nem ünneplek. Négy évet töltöttem a Juventusnál, rengeteget tanultam és sokat nyertem, ez a klub életem egyik legfontosabb állomása. Azért hagytam el Olaszországot, mert a váltás számomra kiváló lehetőség volt, a Juventusnak pedig remek üzlet. Mindenki jól járt.”

Vidal szót ejtett korábbi klubja szerepléséről is, a jelek szerint Németországból is követi a korábbi társak teljesítményét.

„Az ősszel is biztos voltam benne, hogy a Juventus harcban lesz a bajnoki címért. Akkor is így gondoltam, amikor a tizenkettedik helyen állt a csapat. A játékosok erősek és sosem adják fel.”

„A televízión keresztül követem a mérkőzéseiket, Münchenben a futballal vagy otthon töltöm az összes időmet” – tette hozzá Vidal, aki szerint nincs kimondott favoritja a két csapat párharcának és a rengeteg sérült ellenére is elképzelhetetlen, hogy a Guardiola-csapat védelmében kapjon helyet kedden.

„Ötven-ötven százalék az esély a továbbjutásra. Nem kellett tanácsot adnom a csapattársaknak a Juventusszal kapcsolatban, ők is tudják, mennyire erős csapat. Ha választhatnék egy játékost az ellenféltől, Paul Pogbát hoznám el. Ha továbbra is keményen dolgozik, a világ legjobbja lehet. Andrea Barzagli és Leonardo Bonucci is bárhol megállná a helyét. Paulo Dybala eredményessége egyáltalán nem lepett meg.”

A szezon végén a Manchester Cityhez távozó Pep Guardiola személye is szóba került.

„Furcsa volt, mert mi játékosok is csak a televízióból tudtuk meg, hogy elhagyja a klubot és Angliába megy. Guardiola nagyon emlékeztet Antonio Contéra. Ahogyan kommunikál velünk és ahogyan minden apró részletre figyel. Történjék bármi is, Carlo Ancelottival remekül sikerült megoldani az utódlást. Szeretnénk megnyerni mindent ebben a szezonban, mert akkor Pep boldogan távozhat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik