Megkezdi a BL-szereplését az FTC; meglesz az első Eb-döntős!

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2021.07.05. 23:04
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

Kiskorától a Bayern Münchenért rajong, ám a zöld gyep helyett a művészvilágban, költőként és színdarabíróként jutott elképesztő magasságokba Albert Ostermaier; az 53 esztendős művész, a Német Íróválogatott kapusa is. A Linke Läfuer (Bal futó) című darabjában a magyar származású, Bácskapalánkán született futballistának, későbbi edzőnek, Konrád Jenőnek állít emléket, Flügelwechsel (oldalváltás) című kötetében pedig a futball témájú verseit gyűjtötte csokorba. A lapunknak adott interjúban a labdarúgókhoz írt ódákról és a berni vb-döntő legizgalmasabb jelenetéről is beszélt.
Kiskorától a Bayern Münchenért rajong, ám a zöld gyep helyett a művészvilágban, költőként és színdarabíróként jutott elképesztő magasságokba Albert Ostermaier;
az 53 esztendős művész, a Német Íróválogatott kapusa is. A Linke Läfuer (Bal futó) című darabjában a magyar származású, Bácskapalánkán született futballistának, későbbi edzőnek, Konrád Jenőnek állít emléket, Flügelwechsel (oldalváltás) című kötetében pedig a futball témájú verseit gyűjtötte csokorba. A lapunknak adott interjúban a labdarúgókhoz írt ódákról és a berni vb-döntő legizgalmasabb jelenetéről is beszélt.

Az első olimpiája lesz a tokiói, és két éremmel is zárhatja: Szatmári András (MTK) önbizalommal tele vág neki a versenynek. Azzal, hogy mások mit várnak tőle, egyáltalán nem foglalkozik, csak a saját magával szemben állított elvárásoknak akar megfelelni. A Nemzeti Sportnak arról is mesélt, hogy a kardvívásban másodpercek alatt eldőlhet egy csata sorsa, ezért a versenyeken délelőtt 10-től este 8-ig topon kell lenni. Gárdos Gábor tanítványa elárulta, milyen küzdelmet vív önmagával azért, hogy kevesebbet reklamáljon a páston.

A 11. Gyulai István Memorial legnagyobb sztárja, a jamaicai sprinter, Shelly-Ann Fraser-Pryce nyilatkozott a Nemzeti Sportnak. A kétszeres olimpiai bajnok sprinter elárulta, ki adta neki a zsebrakéta, azaz a „Pocket Rocket” becenevet? Beszélt arról is, hogy a rajtja a fő fegyvere, az első harminc méteren senki sem tudja lehagyni. Szerinte sok magas futó rendszerint azért nem tud jól rajtolni, mert beragad a gépbe; ez vele sosem történt meg. Az atlétikában ne…...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik