BL: fegyelmi eljárás indulhat az Atlético Madrid ellen

Vágólapra másolva!
2022.04.14. 13:38
null
Nagy purparlé volt a végén... (Fotó: Getty Images)
Nem ért véget a pályán az Atlético Madrid és a Manchester City negyeddöntős párharcának feszült hangulatú szerdai visszavágója a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a lefújás után ugyanis az öltözőfolyosón folytatódott a csetepaté, amiért fegyelmi eljárás indulhat a spanyol klub ellen, ha az Európai Labdarúgó-szövetség megkapta a mérkőzésről szóló hivatalos jelentéseket – adta hírül az MTI.

Először a rendes játékidő utolsó percében szabadultak el az indulatok, amikor a csapatok szinte minden tagja részt vett a kakaskodásban. A bíró végül a hazaiaktól Felipét kiállította, illetve további két sárga lapot osztott ki.

A hosszabbítás 12 perce leginkább a durva belépőkről és összeakaszkodásokról szólt, nem a folyamatos játékról. A meccs lefújása után sem nyugodtak le a kedélyek, az öltözőfolyosón szét kellett választani a vitatkozó feleket, amiben a rendőrség is segédkezett. A tévékamerák felvételei szerint a spanyolok pályára sem lépett védője, Sime Vrsaljko valamivel megdobta a Manchester City játékosait.

Josep Guardiola, a vendégek spanyol mestere szerint mindenki láthatta, mi történt, ezért arról nem kívánt beszélni a meccset követő sajtótájékoztatón.

Az UEFA azt követően dönthet a fegyelmi eljárás megindításáról, hogy megismerte a mérkőzésről sszóló hivatalos jelentések tartalmát.

A szerdai összecsapás 0–0-s végeredménye a Manchester City továbbjutását eredményezte, mivel egy hete az angolok hazai pályán 1–0-ra győztek.


BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Atlético Madrid (spanyol)–Manchester City (angol) 0–0

Madrid, Wanda Metropolitano, 65 675 néző. Vezette: Siebert (német)
ATLÉTICO: Oblak – Szavics, Felipe, Mandava – M. Llorente, Koke (De Paul, 69.), Kondogbia, Lemar (Luis Suárez, 82.), Renan Lodi (Ángel Correa, 69.) – Griezmann (Carrasco, 69.), Joao Félix (Matheus Cunha, 82.). Vezetőedző: Diego Simeone
MAN. CITY: Ederson – Walker (Aké, 73.), Stones, Laporte, Joao Cancelo – De Bruyne (Sterling, 65.), Rodri, Gündogan – Mahrez, Foden, Bernardo Silva (Fernandinho, 79.). Menedzser: Josep Guardiola
Kiállítva: Felipe (90+1.)
Továbbjutott:
a Manchester City, 1–0-s összesítéssel

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik