Az Atlético Madrid az UEFA-hoz fordul a Lille elleni BL-meccsen befújt tizenegyes miatt – sajtóhír

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.10.24. 17:54
null
A lille-i Jonathan David két góllal keserítette el az Atlético Madrid táborát (Fotó: Getty Images)
A Marca értesülése szerint az Atlético Madrid az Európai Labdarúgó-szövetséghez (UEFA) fordul ama tizenegyes miatt, amelyet a Lille elleni, 3–1-re elveszített szerda esti Bajnokok Ligája-mérkőzésen ítélt meg ellenük az olasz Marco Guida játékvezető – álláspontjuk szerint tévesen.

Mint beszámoltunk róla, a madridi mérkőzés 74. percében, 1–1-nél az olasz játékvezető tizenegyest ítélt a vendég Lille-nek, Jonathan David berúgta – a támadó később szerzett még egy gólt, és csapata meglepetésre nyert 3–1-re.

Az Atlético játékosai és stábtagjai már az ítélet meghozatalakor tiltakoztak – Diego Simeone vezetőedző kapott is egy sárga lapot –, és a felvételeket tanulmányozva azóta sem értik, miért lett az esetből büntető.

„A játékvezető először kezezést emlegetett, aztán valami más szabálytalanságot Kokétól” – értetlenkedett Simeone, ám ha valaki kezezett, az a felvételek tanúsága szerint egy Lille-játékos volt.

A madridiak nehezményezik, hogy a VAR-szobából nem érkezett jelzés, miszerint a játékvezetőnek érdemes lenne visszanéznie a jelenetet – szerintük ez esetben egyértelművé vált volna, hogy egyetlen Atlético-játékos sem szabálytalankodott.

A döntés 1–1-nél született, a madridiak álláspontja szerint döntően befolyásolta a mérkőzés további alakulását, ezért mindenképpen hivatalos magyarázatot várnak az UEFA-tól – írja a Marca.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik