Hozzávalók:
25 dkg teljes kiőrlésű tészta vagy durumtészta
½ tk só
2 csésze friss bazsalikomlevél
2 gerezd fokhagyma
¼ csésze fenyőmag
2/4 csésze olívaolaj
¼ csésze reszelt parmezán
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A bazsalikomot, a fokhagymát, a fenyőmagot, az olívaolajat és egy kevés parmezánt aprítógépben krémesre pürésítünk. A tésztát egy forró serpenyőbe rakjuk, hozzákeverjük a pestót, és kicsit megpirítjuk, majd reszelt parmezánnal megszórjuk. Ropogós kenyérrel tálaljuk.
Miért ajánljuk?
Ez az étel tele van értékes tápanyagokkal, amelyek kiválóan szolgálják az edzés utáni visszatöltést. Deena Kastor is a nagy versenyek után fogyasztotta ezt a pestós tésztát.
„Ez az én kedvencem a futások után. Készítek belőle egy nagy tállal, olykor adok hozzá vadlazacot, a felesleges szaftot pedig ropogós kenyérrel felitatom” – idézte Kastort az active.com.