Az NFL-ben szereplő New England Patriots sztárfocistája és szupermodell felesége, Gisele Bündchen szigorú étrenden él, hogy megőrizzék fittségüket.
A sztárpár 80/20 étrendet követ, vagyis ételeik 80 százalékát lúgos ételek, a maradék 20-at pedig savasak teszik ki.
Amikor az ember elfogyasztja az ételt, akkor savas vagy lúgos hatást fejtenek ki a szervezet pH-jára. A savas ételek növelhetik a betegségek kockázatát.
Természetesen a cukor és a fehér liszt fogyasztása tilos, gabonafélékből csak teljes kiőrlésű jöhet szóba. Brady filozófiája, hogy a testet megfelelő módon kell táplálni ahhoz, hogy a pályán csúcsteljesítményt nyújtson és minimalizálja a sérülés- és gyulladásveszélyt.
A TILTÓLISTA
Az alábbi ételeket egyáltalán nem fogyasztja a házaspár.
– Glutént és finomított szénhidrátot tartalmazó kenyerek, snackek, gabonafélék, tészták
– Telített zsírok
– Tejtermékek
– Túlzott só
– Paradicsom, padlizsán, burgonya, papri ka
– Túl sok koffein, alkohol
– Feldolgozott élelmiszerek
MIT ESZIK BRADY?
Lúgosító ételek, amelyek az étrendje 80%-át teszik ki: brokkoli, sárgarépa, uborka, zöldbab, spenót, édesburgonya, cukkini.
BRADY DIÉTÁS TANÁCSAI
Gyulladáscsökkentő táplálkozás
Bizonyos ételek fogyasztása növelik a szívbetegség, a 2-es típusú cukorbetegség, a rákos megbetegedés vagy az autoimmun-betegségek kialakulásának kockázatát. Éppen ezért kerüld a finomított szénhidrátokat, a hozzáadott cukrot tartalmazó ételeket, a feldolgozott élelmiszereket. Fogyassz inkább sok zöldséget, gyümölcsöt, egészséges zsírokat.
Kerüld a tejtermékeket!
Brady azt javasolja, hogy kerüljük a tejtermékek fogyasztását, az amerikaifocista maximum avokádós jégkrémet eszik. Brady szerint a tejtermékek is felelősek a szervezetben kialakuló gyulladásokért, ám bizonyított, hogy a jó baktériumokkal rendelkező joghurtok gyulladáscsökkentő hatással bírnak.
Bizonyos zöldségeket ne egyél!
Brady nem eszik paradicsomot, paprikát, padlizsánt, burgonyát, mert szerinte ezek felelősek lehetnek az ízületi gyulladásért. Ugyanakkor nincs olyan tanulmány, amely Brady elméletét alátámasztaná. Szakértők szerint ezek a zöldségek sok értékes tápanyagot tartalmaz, hacsak nem vagy allergiás valamelyikre, akkor nyugodtan eheted.
Kövesd a lúgosító étrendet!
A sztár azt tanácsolja, hogy az elfogyasztott ételeid többsége lúgosító hatással legyen a szervezetedre. A lúgos étrend hívei szerint ezekkel az ételekkel csökkenthető a rák kialakulásának kockázata.
A BULIZÓS CSAPATTÁRS IS KIPRÓBÁLTA, PICIT MEG IS BÁNTA