Csirkés-gombás tészta

Pataki NóraPataki Nóra
Vágólapra másolva!
2019.03.30. 07:42
Gyorsan elkészíthető tavaszi étel, a gomba és a csirkemell párosítása igazi fehérjebomba. A zöldségnek magas a rosttartalma, vagyis biztosítja a hosszan tartó jóllakottság érzetét.

Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
15 dkg gomba
kókuszzsír

bors
40 dkg teljeskiörlésű penne

Elkészítés:
A csirkemellet kockára, a vöröshagymát apróra vágjuk, a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A kókuszzsírt felmelegítjük, megpároljuk rajta a hagymát, majd hozzáadjuk a csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk és megpirítjuk. Amikor a hús kezd puhulni, hozzákeverjük a gombát, és pár percig, a hús teljes megpuhulásáig pároljuk. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint lobogó, forró, enyhén sós vízben kifőzzük és leszűrjük. Tálaláskor a tésztára halmozzuk a gombát és a csirkét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik