
Sportolók kedvencei – 5 érdekesség a tésztáról
Csupasport
2023.10.02. 13:35
Hozzávalók:
kakukkfű
mustár
só
bors
olívaolaj
30 dkg csirkemellfilé
15 dkg aszalt paradicsom
30 dkg tészta
Elkészítés:
A kakukkfüvet, a mustárt, a sót és borsot elkeverjük az olajban és megkenjük vele a megtisztított, csirkemell mindkét oldalát. A húst forró serpenyőbe tesszük és mindkét oldalát 4-5 percig sütjük, míg szép piros nem lesz. Majd 180 fokra előmelegített sütőben további 15-20 percig sütjük. A sütőből kivéve öt percig pihentetjük, majd vékony szeletekre vágjuk. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, lobogó sós vízben kifőzzük és leszűrjük. Hozzákeverjük az aszalt paradicsomot és a csirkemellet. Friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.