Miért a Dachstein az Instagram sztárja?

Vágólapra másolva!
2019.08.21. 17:50
Lássuk, hogy mi pörög az Instán a népszerű osztrák kirándulóhelyek között!

Az osztrák hegyek közül a Dachstein a sztár – írja a Der Standard internetes kiadása. Igaz is, gyönyörű (hegy)vidék, a turisták kedvelt úti célja. Elsőségét ugyanakkor nem csupán ennek köszönheti. Az osztrák távirati iroda (APA) beszámolójában rámutatott, hogy a szomszédos hegységek közül a Dachstein vezeti az Instagram-ranglistát, a második helyen az Arlberg, a harmadikon pedig Salzburg tartomány egyetlen gleccsersíterepe, a Kitzsteinhorn áll.

De mit is jelent ez?

Az APA hashtagszámításai szerint csaknem 131 ezer poszt tartalmazta a Felső-Ausztria, valamint Stájerország határán húzódó hegységet. A gyakori említés természetesen nem a véletlen műve.

A fotók közreadására buzdító Instagram felhasználói mindig találnak fényképeznivalót a 2700 méter magasan lévő Dachstein-hegységben. A gleccser ugyanúgy kedvelt fotótéma, mint a jégbarlang, a panoráma, a „Skywalk” kilátó vagy a több száz méteres mélység felett átívelő függőhíd.

Az Arlberg-hágó ugyancsak kedvelt a közösségi média használói körében: az Instagram indulása óta augusztus 5-ig 101 400 hashtaggel címkézték fel. Az ország nyugati felén lévő hegyvonulat népszerűsége elsősorban a téli sportok szerelmesei körében szembetűnő, Lech, Zürs és St. Anton települések rendkívül kedvelt úti célnak számítanak.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára – ahogy írtuk – a Kitzsteinhorn fért fel (92 843 poszt), a 3798 méter magas Grossglockner pedig a negyedik helyet csípte meg (84 041 említés). A Kitzsteinhorn főképp a Zell am See-re nyíló szemet gyönyörködtető kilátásával szerez magának kedvelőket.

Kakukktojásnak számít a top tízben a bécsi Kahlenberg, amely a hatodik helyen végzett. A kedvelt és ismert kilátóhely csak 484 méterrel van a tengerszint felett, mégis 38 374 bejegyzésben szerepel. Úgy tűnik tehát, hogy érdemes felkeresni – a többivel együtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik