Csirkecomb bulgurral
Csupasport
2018.08.07. 08:51
Hozzávalók:
8 db csirkecomb
2 ek szójaszósz
2 ek méz
4 ek olívaolaj
csili
1 gerezd fokhagyma
2 db narancs
1 fej lilahagyma
Elkészítés:
A csirkecombokat megtisztítjuk, a bőrét és a zsírosabb részeket eltávolítjuk. A szójaszószt összekeverjük a mézzel, az olívaolajjal, ízlés szerint csilivel, a tört fokhagymával és az egyik narancs levével. Ebbe a szószba bepácoljuk a combokat, legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A narancsot és a lila hagymát cikkekre vágjuk. A pácolt combokat, a narancsot és a hagymát egy tűzálló tálba tesszük, és alufóliával lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőben 45 percen át sütjük, majd a fóliát levéve 15-20 percig pirítjuk a húst.