Kényelmes fotelből is bejárható a világ – hódítanak a virtuális túrák

Nagy ZsoltNagy Zsolt
Vágólapra másolva!
2021.12.17. 20:13
A természet felfedezésének élményét ugyan nem lehet számítógépen reprodukálni, manapság azonban egyre több érdekes videó készül túraútvonalak bejárásáról.

Van az úgy, hogy nincs idő kirándulni egy jót, de vágyunk a természetbe. Előfordulhat, hogy a rossz időjárás tart minket vissza, vagy csak szimplán megismernénk az útvonalat, amelyet már régóta kinéztünk magunknak. Ezekben az esetekben jó segítséget nyújtanak a virtuális túrák, amelyek egyre nagyobb számban és egyre jobb minőségben találhatóak meg az interneten.

A legnagyobb videómegosztó portálon számtalan virtuális túrát találhatunk, némelyik valódi relaxációs élményt is nyújt. Kiváló segédeszköz lehet otthoni edzéshez is, ha van lépcsőzőgépünk, futópadunk vagy elliptikus trénerünk, csak tegyünk be az edzés időtartamára egyet, és máris úgy érezzük, mintha ismeretlen tájakon járnánk.

A virtuális túrák jótékony hatását még tudományos kutatás is alátámasztja. A Psychology Today tanulmánya szerint a fákról, erdősségekről készült képek nézegetése segíti az idegrendszer paraszimpatikus részének működését, azaz megnyugtatja az embert.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik