Videó: minden idők legszorosabb Nascar-befutóját hozta a kansasi futam

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.05.06. 15:42
Az ötös autóval versenyző Kyle Larson nyert (Fotó: Getty Images)
Hihetetlen izgalmak és minden idők legszorosabb befutója után Kyle Larson nyerte a NASCAR Cup Series kansasi állomásán. Larson csupán célfotóval nyert, előnye mindössze egy ezred másodperc volt a második helyezett Chris Buescher előtt.

Május első hétvégéje a szoros befutokról szólt. Azok után, hogy a lósport rajongói az utóbbi idők egyik legszorosabb befejézést láthatták a Kentucky Derbyn, vasárnap este a NASCAR legmagasabb szériájában, a Cup Seriesben is célfotó döntött, számol be róla a foxnews.com.

Kyle Larson, Chris Buescher, Chase Elliott, Martin Truex Jr. és Denny Hamlin egyaránt a győzelem reményében állt rajthoz a Kansas Speedwayen. A befutó olyan szoros lett, hogy csak a célfotó döntött, Larson egy ezred másodperccel győzött Buescher előtt.

„Fogalmam sem volt, hogy nyertem-e vagy sem – mondta az idei második győzelmét arató Larson, majd hozzátette – De őszintén szólva nem igazán érdekelt. Úgy voltam vele, hogy 'Ember, ez nagyon király volt.”

Buescher csapata érthetően kevésbé volt lelkes. Scott Graves csapatfőnök a NASCAR illetékeseivel is találkozott, és csak akkor fogadta el az eredményt miután megmutatták neki a célfotót. „Azt hiszem ha eljátszom Villám McQueent és kidugom a nyelvem, akkor nyerek” – utalt a Verdák című animációs filmre Buescher.

A győzelem után Kyle Larson is felelevenítette a Kentucky Derby izgalmait.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik