Zemplén rali: nem áll rajthoz a bajnoki címre esélyes Turán Frigyes

Vágólapra másolva!
2024.10.21. 19:01
Turán Frigyes (Fotó: Facebook/Turán Frici sportolói oldal)
Nem áll rajthoz a hétvégén sorra kerülő Zemplén ralin, a HUMDA országos ralibajnokság idényzáró futamán a Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős annak ellenére, hogy matematikai esélye még lenne az abszolút bajnoki cím megszerzésére.

A Volkswagen Polo GTI R5-tel versenyző duó az összetett második helyét foglalja el az éllovas Csomós Miklós, Nagy Attila (Skoda Fabia R5 EVO) páros mögött.

„Nagyon nehezen éljük meg, hogy bajnoki esélyesként nem lehetünk ott, nem így készültünk. Mivel azonban a szervezők egy héttel eltolták a versenyt és nekem arra az időpontra már fix szerződésem volt egy filmforgatásra, így sajnos nem tudunk rajthoz állni. Drukkolunk a versenyzőknek, biztosak vagyunk benne, hogy nagy küzdelem lesz a pályákon és bárhogy is alakuljon a hétvége, a legjobb végeredmény fog megszületni” – nyilatkozta a Turán Motosport hétfői sajtóközleményében Turán Frigyes.

„A magyar rali szempontjából különleges év ez, szerintem az egyik legizgalmasabb szezonzáró futamra kerül majd sor a Zemplénben. Idén három páros is esélyes az abszolút bajnoki címre, ami hosszú ideje nem fordult elő. Mindemellett az is érdekesség, hogy mindenképpen új bajnokot avat a szakág, hiszen olyan versenyzők és navigátorok érhetnek fel a csúcsra, akiknek eddig még nem sikerült” – tette hozzá.

Az idényzárónak Szerencs lesz a központja, s négy kategóriában – ORB1, ORB2, ORB3, Historic – csaknem 110 páros áll rajthoz a 17 gyorsasági szakaszból, több mint 160 versenykilométerből álló viadalon, amelyen másfeles szorzóval számítják a megszerzett pontokat. Abszolútban a pontverseny élén álló Csomós, Nagy páros van a legkedvezőbb helyzetben, ugyanakkor matematikai esélye a Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt, valamint a Német Gábor, Németh Gergely duónak is van még a végső sikerre.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik