Birkózó vb: az egyik Kissnek sikerült, a másiknak nem

Vágólapra másolva!
2005.09.27. 12:15
Címkék
A Budapesten zajló 49. kötött-, 38. szabadfogású és 17. női birkózó világbajnokság második napján kétszeres Európa-bajnokunk, Ritter Árpád után szőnyegre léphetett újabb két magyar szabadfogású versenyzőnk, Kiss Tamás és Kiss Gergely.
Előbbi a 84 kilogrammosok között kezdésnek a fehérorosz Szasjan Hacijevvel mérkőzhetett meg és nagy csatában ugyan, de végül mégiscsak kikapott.A rendkívül látványos összecsapáson a magyar birkózó szerzett vezetést, de a második felvonásban ellenfele egyenlíteni tudott. Jöhetett a hosszabbítás két perce, amelyben Kiss Tamás már 3-1-re is vezetett, de jó képességű ellenfele egy kontrából fordítani tudott és végül kihasználva a hátrányban lévő magyar ellenfél biztonságot mellőző támadásait, végül 9-3-ra hozta a mérkőzést és így a továbbjutást. Kiss Tamás a vigaszági lehetőségben bízhat.

A 96 kilogrammosok között induló Kiss Gergelyre először egy kanadai ellenfél, Dean Schmeichel várt a legjobb harminckettő között. Kiss került hátrányba az első menetben, de a szünetre már meg tudta fordítani az állást. A második felvonásban gyakorlatilag az történt a szőnyegen, amit a magyar szabadfogású elképzelt, így azt a menetet 3-0-ra nyerve biztosan hozta a győzelmet. A nyolcaddöntőben a súlycsoport olimpiai bajnokával, az orosz Hidzsmurat Gacalovval mérkőzik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik