Birkózó vb: Ritter újabb győzelme, Kiss Gergely is kikapott

Vágólapra másolva!
2005.09.27. 13:50
Címkék
A Budapesten zajló 49. kötött-, 38. szabadfogású és 17. női birkózó világbajnokságon a második nap eddig kísértetiesen hasonlít a tegnapi nyitónaphoz. Leginkább Ritter Árpádban bízhatunk: ezúttal a folytatás eredményesebb lesz...
Hétfőn győzelemmel kezdtük a napot - ez ma is bejött -, majd a délelőtt során szőnyegre lépett három magyar versenyző közül az egyik két győzelemmel várta a délutáni folytatást, azonban másik két társa már nem volt alanyi jogon versenyben.Egyikük egy győzelemmel és egy vereséggel, másikuk egy vereséggel várta, hogy meddig jut legyőzője és a vigaszágon még felcsillanhat valami remény számukra. Nem csillant...
De visszatérve a mai napra és a még versenyben lévő két magyar szabadfogásúra: Ritter Árpád (képünkön) a 74 kilogrammosok között a spanyol Carlos Dominguez után a moldovai Alexandru Burca ellen is győzni tudott.

Ritter taktikus, lassító, kivárásos taktikája ezúttal is bevált, hiszen biztosan verte ellenfelét, aki nem igen talált fogást a magyaron.

Kétszeres Európa-bajnokunk a negyeddöntőben azzal a kirgiz Talant Jeksenovval mérkőzik, aki eddig nagyon sok sikeres akciót mutatott be.

Ellenben Kiss Gergely a kanadai Dean Schmeichel legyőzését követően nem tudott bravúrt bemutatni: a 96 kilogrammosok között két menetben kikapott az orosz olimpiai és Ritterhez hasonlóan már kétszeres Európa-bajnok Hidzsmurat Gacalovtól.

Kiss az első menetet végig sem bírta birkózni, hiszen egy perc sem telt el, amikor ellenfele már 6-0-ra vezetett és nyerte az első felvonást.

A második menet legalább végigment, köszönhetően a magára találó Kissnek és a magát kicsit takarékra tévő orosz ellenfélnek, de a magyar versenyzőnek így sem maradt semmi esélye a győzelemre.

Reméljük, nem ez lesz számára az egyetlen vigasz a vb-n, hiszen a papírforma szerint Gacalovot nem állítják meg egyhamar, ez pedig Kiss Gergely vigaszági lehetőségével lesz egyenértékű.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik