Evezés: Varga Tamás nagy fölénnyel nyerte a csepeli hosszútávú regattát

Vágólapra másolva!
2010.10.18. 14:32
Címkék
Varga Tamás győzelmével ért véget a csepeli Duna-szakaszon, 6 km-en megrendezett, őszi hosszútávú evezősverseny. A regattán – amelyen mintegy 20 klub evezőse vett részt – 10 versenyszámban hirdettek győztest.

A kormányos nélküli kettesek között a Tisza EE csapatának (Simon Béla, Juhász Adrián) távollétében a győriek fölénye bontakozott ki. A könnyűsúlyú kormányos nélküli kettest az U23-as vb-ötödik Vermes Péter és Bártfai Péter nyerte.

Férfi egypárevezősben Markgrúber Balázs (Csepel EK) lett az első, mögötte Széll Domonkos (Csepel EK) és Csankó Péter (Velencei-tavi Vízisport Iskola Nonprofit Kft.) értek célba. Varga Tamás (Démász Bajai VSC) könnyűsúlyú kategóriában Matyasovszki Dániel és Pozsár Bence (Démász Szeged VE) előtt győzött.

A nőknél kormányos nélküli kettesben és női könnyűsúlyú egypárevezősben a Ferencvárosi Evezős Club csapata, Klötzl Ildikó és Varga Judit, valamint Pálinkás Szabina, míg normál egypárevezősben a Csepel EK versenyzője, Kabódi Erzsébet volt a leggyorsabb. 

„Ezzel a versennyel véget ért itthon az idei versenyszezon, amelyet hivatalosan az október 23-án megrendezendő csepeli évadzáró eseménnyel fejeződik be, amelyen az ország minden klubjából érkező versenyzőket, véletlenszerűen sorsolják nyolcas csapatokba” – mondta Ott Zsuzsanna, az evezősszövetség főtitkára. 

Itthon ugyan zárul a szezon, külföldön azonban még egy jelentős erőpróba vár a világ legjobbjaira. Hétfőn a világkupagyőztes Galambos Péter és az adaptív evezős Lengyel Mónika elutazott Új-Zélandra, az evezős-világbajnokságra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik