Sportlövészet: Sidi mellett Péni és ifjabb Péni is az Eb-keretben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2011.01.25. 14:26
Címkék
A magyar szövetség döntése alapján 12 felnőtt- és tíz juniorversenyző vesz részt a március első hetében Olaszországban sorra kerülő légfegyveres Európa-bajnokságon. A csapat első számú reménysége egyértelműen a nemzetközi szövetség év sportlövője szavazásán 2010-ben harmadiknak, 2009-ben pedig a legjobbnak választott Sidi Péter, aki egy éve második volt a puskások között, s a nyári világbajnokságon is ezüstérmet szerzett ebben a számban, amelyet 2004-ben megnyert.

A nőknél egyértelműen a pisztolyos Csonka Zsófia utazhat a legnagyobb reményekkel. A pécsiek kétszeres olimpikonja tavaly remekelt – második lett – a 10 méteres kontinensviadalon.

A junioroknál a múlt hétvégi győrszentiváni Hungarian Openen remeklő ifj. Péni István is lőállásba lép Bresciában. Az UTE mindössze 13 éves sportolója egészen kiváló, 699 körös eredménnyel lett második a nemzetközi viadalon, csupán 1.3 körrel lemaradva Sidi mögött. A fiatal tehetség azért indulhat el az Eb-n, mert februárban betölti 14. életévét. Érdekesség, hogy édesapja szintén szerepel majd az Eb-n futócéllövészetben.

A SPORTLÖVŐ-VÁLOGATOTT EB-KERETE 
FÉRFIAK
Puska: Sidi Péter, Biatovszki Máté, Somogyi Péter
Pisztoly: Csizmadia András
Futócél: Péni István, Boros László, Harmath András
NŐK
Puska: Miskolczi Julianna, Karmacsi Ildikó
Pisztoly: Csonka Zsófia, Babicz Sára, Tobai-Sike Renáta
JUNIOR FIÚK
Puska: Kapás István, Rimovszki Dávid, ifj. Péni István
Pisztoly: Antal Balázs
JUNIOR LÁNYOK
Puska: Biatovszki Mira, Veres Kata, Szijj Katinka
Pisztoly: Nemes Adrienn, Ihos Erika, Mihalkó Nikoletta
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik