Teniszünnep Veszprémben

Vágólapra másolva!
2013.03.19. 11:21
Fesztiválra hívja a teniszrajongókat a Magyar Teniszszövetség március végén Veszprémben. Szeles Mónika, Jelena Gyementyeva, Szávay Ági, Fucsovics Márton, Noszály Sándor, Gálfi Dalma, Bíró André, Valkusz Máté, Kotormán Ákos és még hosszasan sorolhatnánk a résztvevők névsorát, egyszóval hazai és külföldi sztárok, valamint fiatal tehetségek fognak fellépni az első Tenisz Fesztiválon.

„Szinte már minden sportágnak, eseménynek van fesztiválja, ezért úgy gondoltuk, hogy a tenisz sem maradhat le, és szeretnénk megmutatni a közönségnek ennek a csodálatos sportnak minden szegmensét. Először kerül megrendezésre a Tenisz Fesztivál Magyarországon, és bízunk abban, hogy minél többen kilátogatnak a veszprémi arénába, hogy színvonalas teniszben és jó programokban legyen részük" – mondta Richter Attila, a Magyar Teniszszövetség főtitkára.Richter Attila, a Magyar Teniszszövetség főtitkára.

Pályára lép az olimpiai bajnok Jelena Gyementyeva, akinek legjobb világranglista-helyezése a harmadik volt, és csupán egyetlen olyan esztendő akadt a karrierjében, amikor az évet nem zárta top tízesként. Az orosz kiválóság Moszkvában született, ahol a Szpartak tagjaként hétéves korától több évig Marat Szafin édesanyja edzette, majd később saját édesanyjával és testvérével alkottak egy csapatot és gyakoroltak együtt. Tizenhárom esztendősen már nemzetközi versenyt nyert Franciaországban, majd alig pár évvel később betört a legjobbak közé.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy amikor én játszottam, a top húszban folyamatosan nyolc-kilenc orosz játékos volt. A tenisz egyéni sport, de jó látni, hogy sokan vagyunk és összetartunk, hiszen mindannyian tudjuk, mennyi munka van a mögött, hogy ide jutottunk. Oroszországban sincsenek nagyon jó feltételek, hiszen az infrastruktúra nem a legjobb, ám nagyon-nagyon sokan teniszeznek, és hatalmas a verseny. Ha jó akarsz lenni, akkor a legjobbnak kell lenned. Nem számít, hogy milyen ütővel és milyen pályán játszol, minden arról szól, hogy milyen keményen dolgozol, egyszóval a körülmények csak motiváltak minket" – fogalmazott Gyementyeva.

A tenisz 1988-ban került fel újra az ötkarikás játékok versenyszámai közé, és a moszkvai teniszező Sydneyben és Pekingben is a döntőbe került, sőt utóbbi városban a legfényesebb érmet nyerte meg, honfitársát, Dinara Szafinát győzve le a fináléban.

„Nagyon büszke vagyok az olimpiai aranyéremre, mert nem magamért, hanem a hazámért játszottam. Csodálatos érzés volt úgy kivonulni a pályára, hogy az egész országom támogatását éreztem magam mögött. Életem legszebb élménye volt, nem cserélném el semmire – nyilatkozta a teniszező. – Nagyon örülök, hogy ellátogathatok Magyarországra és felléphetek a gálán. Még sohasem jártam az országban, de már nagyon sok szépet hallottam róla."

Március 30-án Veszprémben igazi fesztiváli hangulatban lesz része mindazoknak, akik kilátogatnak az eseményre.

Jegyinformáció: www.jegymester.hu

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik