Asztalitenisz: három meccslabdáról győzött a Póta, Madarász duó

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.03.12. 15:44
null
A Póta Georgina, Madarász Dóra páros izgalmas mérkőzésen harcolta ki a nyolcaddöntőbe jutást (Fotó: WTT)
Nehéz, de sikeres bemutatkozáson van túl a Póta Georgina, Madarász Dóra páros, amely a szingapúri Grand Smash-versenyen három meccslabdát is hárítva győzte le olasz ellenfelét.

Egyesben Póta Georgina és Madarász Dóra is győzelemmel kezdte szingapúri Grand Smash-versenyt, a helyi idő szerint szombat esti programban pedig a kettejük alkotta páros is bemutatkozott. A selejtező nélkül főtáblán rajtoló magyar duó az olasz Giorgina Piccolin, Debora Vivarelli kettőssel mérkőzött a 16 közé jutásért.

Az olaszok ősszel Tuniszban, a negyedik kategóriás WTT-versenyen az elődöntőig jutottak, ahol a későbbi győztes svédektől kaptak ki, ami azt jelzi, veszélyes, de azért legyőzhető ellenfelet kaptunk” – fogalmazott a találkozót megelőzően Bátorfi Zoltán női szövetségi kapitány.

A mieink ennek megfelelően jól kezdtek, az első játszmát nagyon simán hozták, ám ezután az olaszok fokozatosan átvették az irányítást, 2:1-es vezetésüknél a negyedik szettben három meccslabdájuk is volt, ám Pótáék 7:10-ről sorozatban öt pontot szerezve 12:10-re fordítottak. Ettől kezdve a lélektani előny már a magyar egységnél volt, amely a vártnál talán valamivel nehezebben, de sikerrel vette az első akadályt.

A második szett közepéig minden úgy alakult, ahogy szerettük volna, de akkor taktikát váltottak az olaszok, ami kicsit megzavarta a lányokat, majd amikor már az ellenfél második meccslabdáját is hárítottuk Vivarelliék elbizonytalanodtak, amit sikerült kihasználni” – értékelt Bátorfi Zoltán.

Bár ez sem volt könnyű, a szingapúri nyolcaddöntő még nehezebb feladatnak ígérkezik, a túloldalon akkor ugyanis a dél-koreai Jang He Un, Dzseon Dzsi Hi kettős áll majd.

GRAND SMASH, SZINGAPÚR
Nők. Páros. A 16 közé jutásért
Póta Georgina, Madarász Dóra–Piccolin, Vivarelli (olasz) 3:2 (5, –7, –9, 10, 4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik