Asztalitenisz: az Ecseki, Madarász páros meccslabdáról vesztette el az elődöntőt

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.07.21. 11:38
null
Az Ecseki Nándor, Madarász Dóra páros drámai meccsen kapott ki az elődöntőben (Fotó: Földi Imre)
Drámai mérkőzésen 2:0-s előnyről kapott ki az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párosunk a budapesti feeder-verseny elődöntőjében, úgy, hogy a dél-koreai kettős óriási szerencsével meccslabdát is hárított.

 

Két, magabiztos játékkal megnyert játszma után az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párosunk a harmadik szettben 8:5-re vezetett a dél-koreai An Dzse Hjun, Csoj Hju Dzsu duó ellen. A tét a budapesti feeder-verseny döntőjébe jutás volt, s abban a pillanatban az ázsiaiakon kívül gyaníthatóan nem volt ember a BOK-csarnokban, aki a magyar kettős ellen fogadott volna. Igaz az ellenfél ezt követően visszakapaszkodott, de 11:10-nél Ecsekiéknek meccslabdája volt, amikor...

Nos, ilyen pech azért tényleg csak ritkán van.

Úgy tűnt, An Dzse Hjun ütése nyomán a labda a padlón landol, ám megcsúszott az asztal szélén, s így esély sem volt arra, hogy a mieink visszaadják. Ezt követően ez a szett rá is ment erre, majd a negyedikben 6:0-val kezdtek a dél-koreaiak, vagyis néhány perc alatt óriási fordult a játék képe. Szerencsére az Ecseki, Madarász kettős van olyan jó, hogy innen is visszakapaszkodjon, már a negyedik etapot is szorossá tette, az ötödikben pedig 7:3-as előnynél ismét azt gondolhattuk, megvan a győzelem, jöhet a döntő. Az őrült hullámvasút azonban tovább folytatódott, a vége 11:9 lett a dél-koreaiaknak, akik így 0:2-ről fordítva 3:2-vel kvalifikálták magukat a döntőbe.

„A mérkőzésen többször is szerencséjük volt – mondta Madarász. – Közel voltunk a továbbjutáshoz, most még nagyon fáj ez a vereség, mert ezt a meccset nem ők nyerték meg, hanem mi veszítettük el. Az viszont pozitívum, hogy jól játszottunk, egyre inkább kezd összeállni a párosunk.”

Utóbbi gondolathoz csatlakozott Ecseki Nándor, aki természetesen szintén csalódottan vette tudomásul a vereséget.

„A játékunk ígéretes volt, taktikailag a topon voltunk, kezd visszajönni az edzéseken elvégzett munka, ami mindenképpen biztató a jövőre nézve. Tipikus páros mérkőzés volt, az első három szettben magas színvonalon játszottunk, de a legfontosabb pillanatban, a meccslabdánál balszerencsések voltunk.”

Vegyes párosunk kiesésével nincs már versenyben magyar a budapesti feeder-tornán, amelynek a helyosztóit ma és holnap játsszák a BOK-csarnokban.

ASZTALITENISZ
WTT-SOROZAT, FEEDER, BOK-CSARNOK
Vegyes páros. Elődöntő.
An Dzse Hjun, Csoj Hju Dzsu (dél-koreai)–Ecseki Nándor, Madarász Dóra 3:2 (–8, –6, 14, 9, 9). Lin Si-tung, Kuaj Man (kínai)–Feng Ji-hszin, Liu Hszing-jin (tajvani) 3:1 (–13, 3, 9, 3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik