Asztalitenisz: az Ecseki, Szudi páros könnyen vette a nyolcaddöntőt

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.07.19. 15:25
null
Az első helyen kiemelt Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettős eddig hozta a kötelezőt (Fotó: Földi Imre)
Az asztalitenisz WTT-sorozat budapesti feeder-versenyén, amelynek a BOK-csarnok ad otthont, kedd reggel megkezdődtek a főtáblás küzdelmek. A délelőtti programban hét magyar egység állt asztalhoz, közülük hárman zártak győzelemmel. A legfájóbb vereség kétségkívül Madarász Dóra nevéhez fűződik, a világranglistán 70. magyar játékos 2:0-s vezetésről kapott ki a nála 31 hellyel hátrébb jegyzett román Andreea Dragomantól.

„Madarász az első két szettet megnyerte, ezt követően azonban Dragoman egyre jobban elkapta a fonalat, s miután a harmadik szettet elvitte, attól kezdve amihez nyúlt, pontot ért, szinte nem hibázott – foglalta össze a mérkőzést női válogatottunk szövetségi kapitánya, Bátorfi Zoltán. – De nem csak Dragoman, a több fiatal román játékos is szenzációs, Diaconuval szemben ezt Bálint Bernadett is megtapasztalhatta.”

Férfi párosban az első helyen kiemelt Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettősnek a nyolc közé jutásért nem okozott gondot a szaúd-arábiai egység legyőzése, a negyeddöntő viszont már jóval húzósabbnak ígérkezik. A Lin Si-tung, Hszü Jing-pin duó tagjai ugyan kevésbé ismert, fiatal játékosok, de ugyebár a kínaiak mindig mindenki ellen veszélyesek, másfelől bizonyára nem hozták volna őket el Budapestre, ha nem látnának bennük fantáziát. Ecseki egyébként ezen a délelőttön nem unatkozott, ugyanis Madarásszal vegyes párosban is játszott, s gond nélkül jutottak túl a nyolcaddöntőn, ráadásul a lengyel Jakub Dyjas, Natalia Bajor kettős elleni folytatás sem tűnik megoldhatatlan feladatnak.

A délelőtti program harmadik magyar továbbjutója Nagyváradi Mercédesz (211.) volt, aki szép győzelmet aratott a nála jóval előrébb rangsorolt szerb Izabela Lupuleszku (107.) ellen, s ezzel női egyesben egyedüli magyarként jutott be a 32 közé, ahol a tajvani Li Hszing-jin vár rá.

Az esti programban Ecseki Nándor és Szudi Ádám egyesben, valamint a Nagyváradi Mercédesz, Imre Leila női párosunk érdekelt, a WTT-sorozat ugyancsak BOK-csarnokban zajló, jóval erősebb besorolású champions-versenyén pedig Majoros Bence is asztalhoz áll.

WTT-SOROZAT, FEEDER, BOK-CSARNOK
Férfiak. Egyes. Páros. Nyolcaddöntő:

Ecseki, Szudi–Bu Sulajbi, Al-Kadravi (szaúd-arábiai) 3:1 (8, –10, 5, 5)
Naumi, Oláh (finn)–Lakatos Tamás, András Csaba 3:2 (–7, 7, 6, –6, 1)

Nők. Egyes. A 32 közé jutásért:
Diaconu (román)–Bálint Bernadett 4:1 (3, 7, –9, 7, 6)
Nagyváradi Mercédesz–Lupuleszku (szerb) 4:2 (8, 10, 6, –9, –7, 3)
Dragoman (román)–Madarász Dóra 4:2 (–9, –10, 9, 4, 2, 3)

Vegyes páros. Nyolcaddöntő:
Ecseki, Madarász–Meissner, Wan (német) 3:0 (8, 7, 6)
An Dzsae Hjun, Csoj Hju Dzsu (dél-koreai)–András, Imre 3:1 (8, 10, –9, 2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik