Asztalitenisz: Madarász Dóra Budaörsön folytatja

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.07.16. 11:58
null
Madarász Dórával tovább erősödik az immár hatszoros magyar bajnok Budaörs (Fotó: Földi Imre, archív)
A budapesti star contender versenyen a legjobb 32-ig jutó Madarász Dóra az elmúlt idényben a Budapesti Erdért csapatában játszott, ősztől azonban vált, a magyar bajnoki címvédő Budaörsi SC-t erősíti.

 

 

Az elmúlt napokban elsősorban a WTT-sorozat star contender versenyén nyújtott jó játéka miatt volt érdemes figyelni Madarász Dórára – a 16 közé jutásért a világranglistán 5. helyen álló japán Ito Mimától kapott ki –, ám mostanra az is eldőlt, hogy válogatottunk egyik meghatározó embere az új idényben klubot vált, a Budaörsi SC játékosa lesz.

A 28 éves jobbkezes klasszis a szekszárdi évek után 2019-től a franciaországi Lille-ben légióskodott, majd onnan hazatérve tavaly nyáron a Budapesti Erdért játékosa lett, emellett párhuzamosan – erre a jelenleg érvényes szabályok lehetőséget adnak – a spanyol UCAM Cartagena is foglalkoztatta. Az Erdért a legutóbbi kiírásban Madarásszal a soraiban megnyerte a honi élvonal, az Extraliga alapszakaszát, ám a budaörsiek elleni bajnoki döntőt elvesztette, így sorozatban harmadszor lett ezüstérmes.

„Megállapodtam a budaörsiekkel, a következő idényben náluk szerepelek” – újságolta Madarász, akivel alaposan megerősödik az eddig sem gyenge együttes, s mivel Póta Georgina marad a csapatnál, női válogatottunk két legjobbja mostantól klubszínekben is egy hajóban evez majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik