Fürjes Balázs: Gyere, csináld, szurkolj!

Vágólapra másolva!
2024.05.18. 16:51
Fürjes Balázs (Fotó: Budapesti Fejlesztési Központ, archív)
Fürjes Balázs, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) magyar tagja Sanghajból buzdítja a magyarokat, hogy június 20-23. között látogassanak ki a városi sportágak olimpiai kvalifikációjának következő állomására, a budapesti Ludovika Campusra.

Fürjes Balázs a helyszínen szurkolt a magyar versenyzőknek: Kempf Zoltán BMX-esnek, Tusnády Nimród falmászónak, valamint Szarvák Csenge és Lobontiu Menotti Noris breaktáncosnak.

„Párizsban teljes jogú olimpiai sportág a BMX, a falmászás, a gördeszka és a breaktánc, a francia fővárosba pedig Budapesten és Sanghajon keresztül vezet az út. Jelenleg Sanghajban zajlik, júniusban pedig Budapesten rendezik ezen sportágak olimpiai selejtezőjét, az utcai sportok olimpiai fesztiválját, amelyen csaknem ötszáz kvótát osztanak ki” – mondta az M1 aktuális csatornának a magyar NOB-tag. Hozzátette, világsztárokkal és tokiói olimpiai bajnokokkal rendezik a sporteseményt, amelyre minden kontinensről, több mint száz nemzet érkezett Sanghajba.

Egy hónap múlva a Ludovika Campuson folytatódik a sorozat, amelyen a négy sportág mellett a többi között a 3x3-as kosárlabdát és a teqballt is ingyenesen kipróbálhatják majd a kilátogatók.

„Mindenhez mi adjuk a felszerelést, mindenkinek csak magát kell elhoznia. Sporteszközöket és védőfelszerelést adunk, úgyhogy június 20-23-án Orczy-kert. Gyere, csináld, szurkolj, hiszen négy magyar sportolónak is szurkolhatunk, hogy ezekben a sportágakban kijussanak a párizsi olimpiára. A belépés pedig mindenkinek, minden programra teljesen ingyenes” – mondta Fürjes Balázs.

A két állomás összesített eredménye számít a kvalifikációnál. Az első állomáson Kempf Zoltán 21., Szarvák Csenge 34., Lobontiu Menotti Noris a 38., míg Tusnády Nimród a 44. helyen végzett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik