Párizs 2024: bemutatták a magyar olimpiai csapatot szállító repülőgépet

K-SZ. B.K-SZ. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.30. 13:04
Íme a Wizz Air legújabb, kifejezetten a sportolóknak fenntartott repülőgépe (Fotó: Árvai Károly)
Közvetlenül szállítja majd a magyar olimpikonokat Budapest és Párizs között a Wizz Air legújabb, kifejezetten a sportolóknak fenntartott repülőgépe.

Jót tett a látványnak a tűző napsütés, amely a sportolókat, sportvezetőket és újságírókat fogadta a Liszt Ferenc repülőtéren. Egy repülőgépet nem olyan könnyű eldugni, mint mondjuk egy szobrot, így a magyar olimpiai csapat tiszteletére egyedi grafikával díszített monstrum leleplezése is rendhagyó volt. Hatalmas hangárból vontatta ki a szerkezetet egy erre a célra alkalmas jármű, és az impozáns jelző nem feltétlenül elegendő annak leírására, milyen látványt nyújtott, amikor a sötét parkolóból a verőfényes napsütésre gurult a gép.

Először az üzemeltető légitársaság, a Wizz Air operációs igazgatója, Roland Tischner köszöntötte a jelenlévőket, elmondta mekkora megtiszteltetés az olimpiai csapat hivatalos partnerének lenni, majd megköszönte kollégái munkáját, akik éjjel-nappal dolgoztak azért, hogy elkészüljön a repülő, amelynek alján is látszik a Team Hungary felirat, hogy a földről is mindenki tudja, ez a gép szállítja az olimpikonokat.

Tőle a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Gyulay Zsolt vette át a szót, és osztotta meg gondolatait.

„Büszkék vagyunk arra, hogy szinte nemzeti vállalattal, magyar kötődésű céggel sikerült megegyezni. Amikor felvetődött az együttműködés gondolata, megemlítettük, hogy mindig irigyeltük a külföldi csapatokat, amelyeknek saját díszítésű repülőgépük van, és ha ránézünk erre a szerkezetre, méltán lehetünk büszkék az együttműködésre, amelynek célja sportolóink maximális kiszolgálása. Éppen ezért a gép mindennap oda és vissza is repül majd az olimpia alatt” – mondta Gyulay.

Mielőtt a közönség közelebbről is szemügyre vehette volna az egyedi Airbus A321 neót, Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár is elmondta köszöntőjét.

„Bármilyen gondolatot oszt meg itt az ember a repülő mellett, a látvány mindent felülír. Szeretnék köszönetet mondani a Wizz Airnek és mindenkinek, aki részt vett abban, hogy először a történelemben saját grafikával díszített géppel utazhassanak a sportolóink az olimpiára és onnan haza” – mondta Schmidt, majd Szűcs Luca, Imre Bence és Angyal Dániel olimpikonok társaságában mindenki közelről is megcsodálta a vadonatúj repülőgépet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik