A tinédzserek kenterbe verték a teljes felnőtt mezőnyt a vitorlázók Mihálkovics-kupáján

P. Gy.P. Gy.
Vágólapra másolva!
2024.06.20. 17:51
Király Dávid és csapattársai az eredményhirdetés után (Fotó: Török Brigi)
Meglepetésre a mindössze 16 éves Király Dávid kormányozta René Raffica nyerte az egytestű hajók abszolút kategóriájú versenyét a közel 160 induló részvételével a Balatonon megrendezett 56. Mihálkovics Kupa Spirit Autó Nagydjíon.

A hazai vitorlázásban a résztvevők számát illetően a top 5-be tartozó regattán a libera típusú győztes hajó legénységét többségében tinédzser korú versenyzők alkották, úgymint Szkaliczki-Gyenge Péter (14 éves), Dominek Csongor (18), Turcsán Ádám (17), Molnár Szabolcs (19), Török László (17), Vida Áron (17), Czibor Gergő (16), míg a rutint Király Dávid édesapja, a már minden európai tókerülő versenyt megnyerő Király Zsolt (53), Török László (48), Puskás Levente (48) és Kurucz Róbert (57) képviselte.            

A kétnapos regatta Balatonföldváron rajtolt, a mezőny az első napon Balatonszemest és Révfülöpöt, a másodikon Balatonakalit és Balatonszemest érintve tért vissza a balatonföldvári kikötőbe.
A kéttestű hajók versenyét a Prospex Delta Team nyerte, megelőzve többek között a Kékszalag gyorsasági rekordját tartó FIify-Fiftyt.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik