Az evezős Pétervári-Molnár Bendegúz is indulhat az olimpián! – hivatalos

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.06.04. 21:28
Pétervári-Molnár Bendegúz (Fotó: hunrowing.hu)
A Magyar Evezős-szövetség elnöksége a férfi egypár versenyszámnak szavazott bizalmat a keddi rendkívüli ülésén, ezzel eldőlt, hogy Pétervári-Molnár Bendegúz utazik a párizsi olimpiára.

A Magyar Evezős-szövetség honlapján úgy fogalmaz, hogy a Nemzetközi Evezős-szövetség (World Rowing) hétfőn arról tájékoztatta a magyar szövetséget, hogy mindkét újraosztott „host country” (az olimpia rendező országának fenntartott egy-egy kvalifikációs hely a férfi, illetve női egypárevezős versenyszámban) kvótára a luzerni kvalifikációs regatta eredményei alapján a magyar női és férfi egypárevezősök, azaz Pétervári-Molnár Bendegúz, vagy Gadányi Zoltána jogosult.

A kvalifikációs szabályok értelmében azonban, ugyanazon ország csak az egyik egypárevezős számban használhatja fel a „host country” kvótát. A Magyar Evezős-szövetség elnöksége kedden este rendkívüli ülésén egyhangú szavazással úgy döntött, hogy a szövetségi kapitány szakmai indoklással alátámasztott javaslata alapján Pétervári-Molnár Bendegúzt utazhat a párizsi olimpiára. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik