Vívó Eb: nyolcadik lett a tőröző Kondricz Kata

V. J./MTIV. J./MTI
Vágólapra másolva!
2024.06.19. 17:12
Kondricz Kata (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A magyar női tőrözők közül a legjobb eredményt elérve Kondricz Kata a nyolcadik helyen végzett, míg a férfi kardozók egyéni versenyében Gémesi Csanád és Rabb Krisztián a nyolcaddöntőig jutott szerdán a bázeli vívó Európa-bajnokságon.

KONDRICZ VOLT A LEGJOBB A NŐKNÉL

Ötvennyolcan kezdték meg a csoportkört, melyben Kondricz négy győzelmet aratott és két vereséget szenvedett, Mohamed Aida és az olimpiai induló Pásztor Flóra három sikeres és két vesztett asszóval zárt, Lupkovics Dóra pedig 2/4-gyel fejezte be az első szakaszt.

A főtáblán Lupkovics kikapott az első fordulóban, a párizsi játékokra készülő Pásztor viszont simán verte szlovák ellenfelét. A 32 között azonban fordulatos asszóban kikapott a tavalyi Európai Játékokon győztes lengyel Julia Walczyk-Klimaszyktól, akitől a krakkói központú viadalon a fináléban szenvedett vereséget egy éve.

„Mint minden vereség, ez is nagyon megvisel” – mondta könnyeivel küszködve az M4 Sport helyszíni stábjának.

 „Próbálom túltenni magam rajta, mert kicsit unom, hogy mindig csak egy kicsi kell ahhoz, hogy elkapjak egy jó vívót. A szezonomat ez jellemezte, hogy jó vívókkal nagyon jó asszókat vívok, nagyon pici hiányzik, de nem tud átfordulni. Nagyon remélem, hogy egyszer azért át fog.”

Kondricz és a 48 éves Mohamed Aida az első fordulóban még nem lépett pástra, a következő körben előbbi magabiztosan legyőzte lengyel ellenfelét, Martyna Jelinskát, utóbbi pedig kikapott a német Leandra Beehrtől. Kondricznak a spanyol Maria Teresa Diaz sem okozott gondot, Walczyk-Klimaszyk azonban már őt is megállította.

Mohamed 20., Pásztor 25., Lupkovics 38. lett. 

RABB 11., GÉMESI 12. FÉRFI KARD EGYÉNIBEN

Gémesi Csanád és Rabb Krisztián a nyolcaddöntőig jutott a kardozók egyéni versenyében.

A háromszoros olimpiai bajnok, vb- és Eb-aranyérmes Szilágyi Áron hibátlanul, hat győzelemmel zárta az első szakaszt, a csapattal tavaly világbajnok Gémesi, valamint Rabb pedig öt asszót nyert meg és egyet veszített el. A meggyőző teljesítmény eredményeként a főtáblán az első fordulóban egyik magyarnak sem kellett pástra lépnie.

A 32 között búcsúzott Szilágyi, aki a tavaly bronzérmes Enver Yildirimtől kapott ki úgy, hogy eleinte vezetett, de az egyperces szünet már török előnynél következett. Yildirim a mérkőzés második felében két-három tussal ellépett, a végén pedig tovább növelte a fórját.

Gémesi és Rabb viszont magabiztos győzelemmel került a nyolcaddöntőbe, ahol azonban mindketten befejezték menetelésüket: előbbit a francia Boladé Apithy, utóbbit az olasz Michele Gallo győzte le.
Rabb 11., Gémesi 12., Szilágyi 17. lett.

A válogatottal tavaly szintén vb-győztes Decsi Tamás hát- és deréksérülés miatt a csoportkörben visszalépett. A magyar szövetség tájékoztatása szerint az egészségügyi stáb kezelésbe vette és csütörtökre kiderül, tudja-e vállalni a szereplést a vasárnapi csapatversenyben. Amennyiben nem, a tartalék Iliász Nikolász lesz a beugró.

VÍVÁS
EURÓPA-BAJNOKSÁG (Bázel)
PÁRBAJTŐR, NŐK
A 64 KÖZÖTT
Pásztor Flóra–Gaia Cantucci (szlovák) 15:6
Irem Karamete (török)–Lupkovics Dóra 15:8
A 32 KÖZÖTT
Kondricz Kata–Martyna Jelinska (lengyel) 15:7
Julia Walczyk-Klimaszyk (lengyel)–Pásztor 15:13
Leandra Beehr (német)–Mohamed Aida 15:10
A 16 KÖZÖTT
Kondricz–Maria Teresa Diaz (spanyol) 15:10
NEGYEDDÖNTŐ
Walczyk-Klimaszyk–Kondricz 15:8
ELŐDÖNTŐ
Arianna Errigo (olasz)–Carolina Stutchbury (brit) 15:14
Darija Mironyuk (ukrán)–Walczyk-Klimaszyk 15:11
DÖNTŐ
Errigo-Mironyuk 15:10
A végeredmény: 1. Arianna Errigo, 2. Darija Mironyuk, 3. Carolina Stutchbury és Julia Walczyk-Klimaszyk, ... 8. Kondricz Kata, ... 20. Mohamed Aida, ... 25. Pásztor Flóra, ... 38. Lupkovics Dóra

KARD, FÉRFIAK
A 32 KÖZÖTT
Gémesi Csanád–Andres Hernández Caballero (spanyol) 15:6
Rabb Krisztián–Furkan Yaman (török) 15:7
Elver Yildirim (török)–Szilágyi Áron 15:11
A 16 KÖZÖTT
Boladé Apithy (francia)–Gémesi 15:9
Michele Gallo (olasz)–Rabb 15:3

ELŐDÖNTŐ
Luca Curatoli (olasz)–Luigi Samele (olasz) 15:3
Michele Gallo (olasz)–Jean-Philippe Patrice (francia) 15:6

DÖNTŐ
Gallo-Curatoli 15:10

A végeredmény: 1. Michele Gallo, 2. Luca Curatoli, 3. Luigi Samele és Jean-Philippe Patrice, ... 11. Rabb Krisztián, 12. Gémesi Csanád, ... 17. Szilágyi Áron
Decsi Tamás a csoportkörben sérülés miatt visszalépett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik