Luke Humphries és Michael van Gerwen játssza a döntőt Blackpoolban

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.07.21. 00:09
Michael van Gerwen játéka egyre jobban hasonlít a legjobbjára (Fotó: PDC)
Luke Humphries és Michael van Gerwen jutott be a darts World Matchplay döntőjébe Blackpoolban. A világbajnoki cím védője James Wade-et, a holland az angol Michael Smitht búcsúztatta az elődöntőben.

 

Bár Humphries 3–2-es vezetésre tett szert az első öt leg alapján, Wade átlaga jobb volt, ráadásul úgy, hogy két nyila is kiesett az egyik legben. A világbajnok brékelőnnyel vezetett, de Wade nagyon jól játszva visszavágott, és 4–4-nél ismét egyenlően álltak. Majd Wade a vezetést is megszerezte, ám a világbajnok ismét beleerősített, és újfent elragadva riválisa kezdését 8–7-re vezetett.

Humphries meccsein sokszor fordul elő, hogy az ellenfelek felszívják magukat, és sokáig keményen ellenállnak, ám a hajrára elfáradnak, és végül nem tudják tartani a tempót. Most is pontosan ez történt. A meccs második felében Humphries annak ellenére simán elhúzott, hogy Wade sem játszott rosszul. A vége 17–10 lett Humphriesnak, miközben Wade körátlaga magasabb volt. Bár Wade százalékban kifejezve jobban dobta a kiszállókat is (43.5–40.5), mennyiségben Humphries mutatója volt az erősebb (17/42–10/23), és ez döntött.


Michael van Gerwen és Michael Smith csatája sokkal szorosabbnak ígérkezett. Eleinte így is alakult, habár inkább Smith futott az eredmény, illetve a háromszoros világbajnok holland után.

Az angol kemény munkával utolérte Van Gerwent, 12–12-ről indultak neki a végjátéknak. És Van Gerwen ekkor gyújtotta be a rakétákat. Sorozatban megnyerte a következő négy leget, vagyis már csak egy választotta el a döntőtől. Noha Smith még szépített,  a végzetét nem kerülhette el: Van Gerwen 17–13-ra megnyerte az elődöntőt.

A döntőt tehát Luke Humphries és Michael van Gerwen vívja. Aligha lehetett volna ennél jobbat kitalálni, hiszen az első és a második kiemelt küzd meg a Phil Taylor-trófeáért…

DARTS
WORLD MATCHPLAY, BLACKPOOL
James Wade (angol, 102.38)–Luke Humphries (angol, 1., 100.64) 10–17
Michael van Gerwen (holland, 2., 98.43)–Michael Smith (angol, 8., 96.93) 17–13

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik