Los Angeles 2028: a gördeszkás Sky Brown hullámlovaglásban is érmet szeretne szerezni

Vágólapra másolva!
2024.08.16. 16:12
Sky Brown a 2028-as olimpián már az aranyéremre hajt (Fotó: Getty Images)
Sky Brown kétszeres olimpiai bronzérmes brit női gördeszkás négy év múlva duplázna, és a gördeszka mellett hullámlovaglásban is szeretne aranyérmet nyerni a 2028-as Los Angeles-i játékokon.

 

A 16 éves brit sportoló – aki első olimpiáján, 2021-ben Tokióban 13 évesen és 28 naposan hazája történetének legfiatalabb olimpiai dobogósa volt – a párizsi olimpián és azt megelőzően is két komoly sérülést szenvedett. Áprilisban belső oldalszalag-szakadást szenvedett a térdében, emiatt két hónapra kiesett az edzésből, majd a francia fővárosban néhány nappal a női park versenyszám döntője előtt kiugrott a válla. Ezek a sérülések azonban nem tudták megakadályozni abban, hogy megszerezze második ötkarikás bronzérmét.

A fiatal gördeszkás az olimpia hivatalos honlapjának elmondta, hogy bár Párizsban nem sikerült, de 2028-ra ismét megpróbál a gördeszka mellett hullámlovaglásban is kijutni a játékokra.

„Folytatom a szörfözést és a gördeszkázást, L. A.-re pedig már két arany reményébe tekintek. Ezen fogok dolgozni, mivel szerintem különleges lehet duplán olimpikonnak lenni” – mondta Brown, akinek szinte már hazai pálya lesz az amerikai, ugyanis részben Kaliforniában készül.

Brown szerint a női gördeszka nagyon sokat fejlődött, és négy év múlva már sokkal több trükköt kell bemutatnia ahhoz, hogy ismét érmet szerezzen az olimpián.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik