Soha nem lehet megunni! Újabb kilencnyilas az MVM Dome-ban

SZELECZKI RÓBERTSZELECZKI RÓBERT
Vágólapra másolva!
2024.09.22. 18:36
Fotó: Dömötör Csaba
Stephen Bunting egymás után a második győzelmét könyvelhette el úgy a Hungarian Darts Trophyn, hogy közvetlenül a győzelmet jelentő nyertes leg előtt elszenved egy kilencnyilast, ezúttal Martin Schindlertől.

 

„Még, még, még, ennyi nem elég!” – bár az MVM Dome-ban nem a „bálnák repülnek”, mint az ismert dalban a Republic együttestől, hanem a nyilak a táblába, de azok ismét a tökéletes helyre repültek, ezúttal a német Martin Schindler kezeiből. A Hungarian Darts Trophy vasárnap délutáni programjára újabb kilencnyilas jutott, mely így már a harmadik az idei tornán Cor Dekker és Michael van Gerwen szombati szenzációja után. Az esetet még különlegesebbé teszi, hogy a Schindlert egyébként legyőző Stephen Bunting öt megnyert leg után kapott egy kilencnyilast, ezzel lett 5–4, majd a következőben megszerezte a győzelmet – pontosan ugyanígy történt szombaton, Cor Dekker ellen, akkor a norvég 5–2-re módosította az állást hibátlan legjével, de a vereséget ő sem kerülhette el. Schindler ezt leszámítva, bár tömegben felvette a versenyt Buntinggal, a találkozó nagyobbik részében bajlódott a kiszállókkal, és szinte végig futott az eredmény után.

„Kicsit izgulósan kezdtem, de végül sikerült magabiztos játékot nyújtanom, Martin kilencnyilasa pedig különlegessé tette ezt a mérkőzést. Már a másodikat kaptam, azért remélem, este én is tudok dobni egyet” – fogalmazott Stephen Bunting győzelme után.

A vasárnap délutáni program csillaghullással kezdődött, Daryl Gurney némi meglepetésre búcsúztatta a tavalyi budapesti bajnokot, Dave Chisnallt – a meglepetés szó az előzetes esélylatolgatáson alapul, nem a találkozón nyújtott teljesítményén. Öt kettőnél ugyanis elképesztő feltámadással, két százas kiszállóval, közte a győzelmet jelentő 167-es, bullal végződő megoldással lepte meg „Chizzyt”, aki ezzel elesett a címvédéstől, és hogy megszerezze idei harmadik European Tour-trófeáját.

Peter Wright elmaradt az elmúlt két napon mutatott formájától, nyolc duplából csak egyet talált el, így nem tudta megnehezíteni Ryan Searle dolgát, aki viszont sikeresen átmentette a Bezjian Alberto ellen is produkált teljesítményét, és csak egy leget engedett a kétszeres világbajnok skótnak. Ezután a holland Wessel Nijman folytatta menetelését az MVM Dome-ban – már a harmadik forduló is eddigi karrierje legjobb European Tour-szereplésének számított, hát még a legjobb nyolc közé jutás, melyért simán legyőzte a tavaly Budapesten és a legutóbbi világbajnokságon is elődöntős Scott Williamset, Ellenfele a honfitárs Gian van Veen lesz a negyeddöntőben, aki a holland házi csatában legyőzte Danny Noppertet egy szintén magas színvonalú találkozón – mindketten 100 felett átlagoltak.

A következő meccs váratlanul hamar véget ért – pontosan nem derült ki, mi a német Ricardo Pietreczko gondja, az viszont igen, hogy már a reggeli felkeléskor, valamint a bemelegítő zónában is erős fájdalmakat érzett jobb karjában, és ugyan kiállt Ross Smith ellen, egy leg után feladta a találkozót. Pietreczko a színpadon a dobó kezét, a jobb csuklóját nyomogatta, és a könnyeivel küzdve hagyta el a színpadot.

Gabriel Clemens az előző European Tour-állomáson szintén szembenézett a háromszoros vb-győztes Michael van Gerwennel, és akkor le is győzte őt a második fordulóban, a budapesti harmadik körben azonban a papírforma érvényesült. A délutáni program záró meccsén pedig a 2022-es ifi-világbajnok Josh Rock búcsúztatta a 2018-as felnőttvilágbajnokot, Rob Crosst.

Az esti programban rendezik a negyeddöntőket, az elődöntőket és a finálét – előbbieket még a korábbiakhoz hasonlóan 6 nyert legre játsszák, a döntőért viszont 7, a trófeáért 8 győztes legre lesz szükség.

DARTS
PDC EUROPEAN TOUR, 11. ÁLLOMÁS, BUDAPEST, MVM DOME
3. FORDULÓ
A délutáni program
Daryl Gurney (északír, 16. kiemelt, 98.21)–Dave Chisnall (angol, 1., 101.84) 6–5
Ryan Searle (angol, 9., 100.98)–Peter Wright (skót, 95.43) 6–1
Wessel Nijman (holland, 104.23)–Scott Williams (angol, 98.65) 6–1
Gian van Veen (holland, 12., 101.23)–Danny Noppert (holland, 5., 102.68) 6–3
Ross Smith (angol, 2., 107.36)–Ricardo Pietreczko (német, 15., 55.75) 1–0-nál Pietreczko feladta
Stephen Bunting (angol, 7., 89.17)–Martin Schindler (német, 10., 93.81) 6–4
Michael van Gerwen (holland, 15., 100.46)–Gabriel Clemens (német, 90.23) 6–2
Josh Rock (északír, 6., 99.91)–Rob Cross (angol, 11., 91.19) 6–4

A negyeddöntő párosításai
Daryl Gurney (északír, 16.)–Ryan Searle (angol, 9.)
Wessel Nijman (holland)–Gian van Veen (holland, 12.)
Ross Smith (angol, 2.)–Stephen Bunting (angol, 7.)
Michael van Gerwen (holland, 14.)–Josh Rock (északír, 6.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik