Asztalitenisz: Póta Georgina párosban egy lépésre van az Eb-éremtől

SZŰCS MIKLÓSSZŰCS MIKLÓS
• Linz
Vágólapra másolva!
2024.10.18. 12:48
Póta Georgina párosban meggyőző teljesítményt nyújtott Sarah de Nutte oldalán
A linzi Európa-bajnokság negyedik napján a magyarok közül elsőként Póta Georgina párosban Sarah De Nutte oldalán lépett asztalhoz, s a magyar, luxemburgi duó a nyolcaddöntőben három izgalmas játszmában legyőzte a Mateja Jeger, Lea Rakovac kettőst, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.

A Póta Georgina, Sarah De Nutte magyar, luxemburgi női páros mindenféle közös múlt nélkül vágott neki a linzi Európa-bajnokságnak, s ugyan mindketten kiváló párosjátékosok, nagy kérdés volt, hogy az asztalnál hogyan „működnek” együtt. Az első fordulóban a 16 közé jutásért lejátszott meccs ilyen szempontból biztató volt, mert bár nem nyújtottak tökéletes teljesítményt a szlovén Ana Tofant, Sara Tokic duó ellen, érezhető volt, hogy megvan közöttük az összhang. A péntek délelőtti nyolcaddöntő még nagyobb kihívást jelentett, hiszen a túloldalon a horvát Mateja Jeger, Lea Rakovac egység állt, amely egy fordulóval korábban éppen mi a Bálint Bernadette, Hartbrich Leonie kettősünket búcsúztatta.

Az első játszma sokáig inkább a horvátok elképzelése szerint alakult, sőt 9:6-nál közel kerültek a szakaszgyőzelemhez, de Pótáék innen is visszakapaszkodtak és megnyerték a szettet. A második és a harmadik etap is végig kiegyensúlyozott volt, egyik fél sem tudott nagyobb előnyhöz jutni, ám ami a lényeg, a játszmák végén mindannyiszor Póta és De Nutte lehetett elégedettebb, a magyar, luxemburgi kooperáció így 3:0-ra győzött.

Az első szettet elloptuk, akkor még nem igazán éreztük az ellenfél játékát – mondta a mérkőzést követően Póta Georgina. – A szünetben megbeszéltük Sarah-val, hogy mi lenne a jó taktika, amivel megzavarhatjuk a horvát párost, s ez eredményes volt. Ez volt a második meccsünk együtt, alig edzettünk közösen, emiatt is nagyon boldog vagyok, hogy bejutottunk a negyeddöntőbe.”

Ami a folytatást illeti, a szombati negyeddöntően a Natalia Bajor, Tatiana Kukulková lengyel, szlovák kettős következik, ám addig is van kire figyelnünk, ugyanis a mai programban egyesben a 16 közé jutásért Szudi Ádám a spanyol Juan Pérezzel, Póta a francia Prithika Pavadéval, Bálint Bernadette pedig a francia Jianan Yuannal mérkőzik.

38. ASZTALITENISZ EGYÉNI EURÓPA-BAJNOKSÁG, LINZ
Nők. Páros. Nyolcaddöntő:
Póta, De Nutte (magyar, luxemburgi)–Jeger, Rakovac (horvát) 3:0 (11, 9, 9)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik