Bálint Bernadett nem bírt a franciák klasszisával az asztalitenisz Eb-n

SZŰCS MIKLÓSSZŰCS MIKLÓS
• Linz
Vágólapra másolva!
2024.10.18. 20:43
Bálint Bernadettnek ezúttal megoldhatatlan feladatot jelentett a francia-kínai Jianan Yuan legyőzése (FOTÓ: ETTU)
Az Európa-bajnokság pénteki játéknapjának utolsó magyar érdekeltségű mérkőzését Bálint Bernadett játszotta, s a papírformának megfelelően 4:0-s vereséget szenvedett a francia-kínai Jianan Yuantól, ezzel nem jutott be a legjobb 16 közé.

 

Magyar részről a linzi Európa-bajnokság negyedik napjának zárásaként Bálint Bernadett állt asztalhoz a francia-kínai Jianan Yuan ellen. A rutinos, 39 éves Yuan veretes eredménylistával – Eb-ről van egy aranya és négy bronza, vb-ről pedig egy bronza – büszkélkedhet, a világranglistán elfoglalt 18. helye pedig bizonyítja, még mindig kiváló játékos, az Eb-n nem véletlenül emelték ki a harmadik helyen. Az esélyek tehát egyértelműen mellette szóltak, s mérkőzés igazolta is a papírformát, Yuan az első és a negyedik szettet szorosan, a köztes kettőt nagyon simán megnyerte, így Bálint Bernadett számára is befejeződött a kontinenstorna.

A szombati folytatásban tehát már csak Póta Georgina két mérkőzésére kell nagyon figyelnünk, a luxemburgi Sarah De Nuttéval alkotott párosa a negyeddöntőben, azaz már éremért játszanak a Natalia Bajor, Tatiana Kukulková lengyel, szlovák kettőssel, míg egyesben a spanyol Maria Xiaóval a nyolcaddöntőben meccsel.

ASZTALITENISZ
38. EGYÉNI EURÓPA-BAJNOKSÁG, LINZ
Nők. Egyes A 16 közé jutásért
Yuan (francia)–Bálint Bernadett 4:0 (10, 3, 2, 8)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik