Darts: egyelőre nincs biztos lakeside-i vb-résztvevőnk

SZELECZKI RÓBERTSZELECZKI RÓBERT
Vágólapra másolva!
2024.10.13. 19:38
Székely Pál magas színvonalú meccsen 90 feletti átlagot ért el osztrák riválisa ellen, de az sem volt elég (Fotó: Kovács Péter)
A World Masters kísérőversenyeként rendezett WDF-világbajnoki kvalifikációs versenyen nem szerzett direkt kvótát magyar dartsos, ám a hét során többen is közel kerültek a lakeside-i szerepléshez.

A BUDAPESTI WDF-DARTSHÉT zárásaként vasárnap rendeztek egy világbajnoki kvalifikációs viadalt a budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban; a World Masters kísérőversenyén azok indulhattak, akik még nem szereztek indulási jogot az év végi, lakeside-i világbajnokságra. A férfiaknál a legjobb négy, a nőknél a legjobb két versenyző kvalifikálta magát.

Bár valószínűleg több honfitársunkat is láthatjuk majd a vébén, a vasárnapi megméretésen magyar dartsos nem szerzett kvótát Lakeside-ra. A férfiaknál ezúttal Székely Pál és Kelemen Péter jutott a legtovább, mindketten a 32 között búcsúztak – a „Penge” becenévre hallgató Székely magas színvonalú meccsen 90 feletti átlagot ért el az osztrák Patrick Tringler ellen, ám mivel nem ő kezdte a találkozót, és minden leget az első pályás játékos nyert meg, a döntő legben breakre lett volna szüksége, azonban a rendkívül kiélezett találkozón, meccsnyilakról ez nem jött össze az 51 éves magyar játékosnak, kikapott 4–3-ra.

A nőknél Ihász Veronikának és Tekauer Grétának szintúgy a legjobb 32 jelentette a végállomást – előbbi két szép győzelemmel haladt előre, majd fájó módon 3–0-s előnyről, többször is meccsnyilakról volt kénytelen elbúcsúzni a német Julia Siek ellen, míg utóbbi először a sírból, 0–3-ról, ugyancsak meccsnyilakról hozta első meccsét a lengyel Renata Slowikowska ellen, egy újabb győzelem után viszont már kevésbé volt szerencsés a cseh Anna Votavovával szemben, és 4–3-as vereséget szenvedett.

Jelen állás szerint a férfiaknál Kovács Patriknak a kelet-európai ranglista éléről, a nőknél Tekauer Grétának és az ifjúsági fiúknál Szoták Balázsnak az összvilágranglistáról van a legnagyobb esélye kijutni a lakeside-i vb-re.

A férfiaknál az amerikai Jeff Springer, az angol Kirk Bradley, az északír Barry Copeland és a holland Corné Groeneveld, míg a nőknél a skót Sophie McKinlay és a finn Kirsi Viinikainen nyert indulási jogot – a magyarokat legyőzők közül Anna Votavová jutott legtovább, ő éppen McKinlaytól kapott ki egy meccsre a kvótától.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik