„Folyamatosan gyűjtöm a tapasztalatokat” – Weöres Szabolcs a Vendée Globe előtt

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.10.01. 14:41
Weöres Szabolcs (Fotó: Földi Imre, archív)
„Folyamatosan gyűjtöm a tapasztalatokat” – mondta bő egy hónappal a Vendée Globe rajtja előtt Weöres Szabolcs, aki sikeresen teljesítette a földkörüli vitorlásverseny kvalifikációját.

„Minden mérföld egy új tapasztalás, sosem ugyanazok a szituációk” – nyilatkozott kedden az M1 aktuális csatornán Weöres Szabolcs a felkészülésről, jelezve, viszonylag újoncnak számít a szólóvitorlázásban, ezért fontos, hogy minél több órát töltsön a vízen. Kiemelte, a legutóbbi verseny, a 48 órás Défi Azimut inkább a New Europe nevű vitorlás teszteléséről szólt, hogy kellőképpen felkészítsék a rajtra.

„Ez egy 2007-es technika, ezt kellett a mostani technikával ötvözve versenyképessé tenni” – mondta a hajóról. Hozzátette, már a vetélytársak is kezdenek figyelni rájuk, pedig „mi a kis csapatok között is a legkisebbek vagyunk.”

Weöres Szabolcs közölte, mentálisan és fizikailag is edz a megmérettetésre, és igyekszik már elengedni a rengeteg adminisztratív és logisztikai feladatot. Hangsúlyozta, a 60 lábas hajók nagyon „fizikálisak”, és külön készülni kell arra, hogy három hónapot egyedül lesz a vitorláson.

Weöres Szabolcs az őt mentorként segítő Fa Nándor nyomdokaiba lépve második magyarként indulhat a vitorlázás Everestjének is nevezett Vendée Globe-on, a világ legnehezebbnek számító sportversenyén, amelyen a résztvevőknek egyedül, külső segítség és kikötés nélkül kell körbehajózniuk a bolygót.

A tizedik Vendée Globe november 10-én rajtol a franciaországi Les Sables d'Olonne-ból.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik