Sportpolitika: öt új tagot választottak a MOB sportolói bizottságába a párizsi olimpikonok

Vágólapra másolva!
2024.10.05. 20:34
Fotó: MOB
Kerekes Gréta, Pétervári-Molnár Bendegúz, Csernoviczki Éva, Manchercz Krisztián és Pigniczki Fanni kapta a legtöbb szavazatot a párizsi olimpikonoktól a szombaton megtartott szavazás során – további három tagot a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége delegál a sportolói bizottságba.

 

TIZENKETTEN JELENTKEZTEK, közülük öten örülhettek: a Magyar Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának tagjait választották meg szombaton, hiszen a párizsi játékokat követően a nyári sportágak képviselői leköszöntek, helyükre az előző három olimpia valamelyikén induló sportolók jelentkezhettek.

A határidőig Csernoviczki Éva (cselgáncs), Csonka Zsófia (sportlövészet), Gazsó Alida Dóra (kajak-kenu), Karakas Hedvig (cselgáncs), Kerekes Gréta (atlétika), Koch Máté (vívás), Ligeti Dániel (birkózás), Manhercz Krisztián (vízilabda), Márton Richárd (úszás), Pétervári-Molnár Bendegúz (evezés), Pigniczki Fanni (ritmikus gimnasztika) és Szatmári András (vívás) adta be pályázatát, a párizsi olimpikonok pedig közülük Kerekes Grétát, Pétervári-Molnár Bendegúzt, Csernoviczki Évát, Manchercz Krisztiánt és Pigniczki Fannit választották bizottsági taggá – további három tagot a MOB elnöksége delegálhat a továbbiakban. 

Fotó: MOB 

Mindig is szerettem volna tagja lenni ennek a bizottságnak, hiszen nem titok, hogy vissza fogok vonulni, és szeretnék benne maradni a sportban – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a legtöbb voksot begyűjtő Kerekes Gréta. Párizsban volt egy nagy visszhangot kiváltó interjúm, ami után többen rám írtak, és megköszönték, hogy vagány voltam, hogy kiálltam a társaimért, s akkor tudatosult bennem, hogy tényleg elég karakán ember vagyok, lehetnék az, aki segítek a többieknek. A végső lökést Baji Balázs adta meg, aki szintén bátorított. A végére azért elbizonytalanodtam, hiszen nekem nincs olimpiai érmem, de aztán arra gondoltam, nem ez számít, hanem az, hogy segíteni szeretnék.”

Amint összeáll a testület, az alakuló ülések a sportolók megválasztják az elnököt, aki aztán a MOB elnökségének is tagjává válik. 

A MOB eddigi sportolói bizottságából a két, egyaránt téli sportágak képviselő tag, Kékesi Márton (alpesi sí) és Knoch Viktor (rövid pályás gyorskorcsolya) mandátuma a 2026-as játékok után jár le. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik