Teljessé vált De Decker csodája, a világbajnokot legyőzve megnyerte a World Grand Prix-t

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.10.13. 23:32
Mike De Decker elképesztő tornagyőzelmet ért el (Fotó: PDC)
Nagy meglepetésre Mike De Decker győzelmével ért véget Leicesterben a darts World Grand Prix. A belja játékos a döntőben 6:4-re verte az első helyen kiemelt, világbajnok angol Luke Humphriest.

 

A 28 éves Mike De Decker egész héten fantasztikus formában játszott, az ausztrál Damon Heta, a kétszeres világbajnok skót Gary Anderson, az angol James Wade és a szintén belga Dimitri Van den Bergh legyőzésével jutott el a döntőig. Egészen döbbenetes és váratlan teljesítmény volt ez tőle, hiszen korábban a kiemelt tornákon (világbajnokság, World Matchplay, a World Grand Prix, UK Open, Grand Slam, Players Championship finals) a legjobb eredménye a 32 közé jutás volt… Igaz, idén augusztusban megnyerte a Players Championship egyik egynapos tornáját Milton Keynesben, de az kisebb tornának számít.

A 29 esztendős Luke Humphries a világbajnoki cím védőjeként az angol Stephen Bunting, a német Ricardo Pietreczko, a walesi Jonny Clayton és az angol Ryan Joyce kiejtésével jutott el az aranycsatáig.

Humphries ellen általában végig ugyanazon a magas szinten kell játszania mindig mindenkinek, ellenkező esetben hiába dob valaki jól a meccs elején, nem lesz esélye. A döntőben Humphries ugyan megnyerte az első szettet, azonban De Decker ezután sorozatban négyet (!) nyerve fordított.

A hatodik szett döntő legjét elhódítva az angol megszakította a belga menetelését, és Humphries a hetediket is hozva feljött 4:3-ra. Majd a kritikus, ismét döntő legbe torkolló nyolcadik szettben Humphries jobban dobott, így 4:4-re egyenlített. Ekkor azonban az angol lendülete tört meg, De Decker 3–1-re megnyerte a kilencedik szettet, vagyis már csak egy kellett neki a történelmi tornagyőzelemhez. És meglett neki! A tizedik játék is döntő legig ment, és ebben megint a belga volt a jobb!

Mike De Decker tehát 6:4-re megnyerte a döntőt, és ezzel élete legnagyobb sikerét aratta. összesen 120 ezer fontot (53.6 millió forint) kasszírozott.

DARTS
PDC World Grand Prix, Leicester
Döntő
Luke Humphries (angol, 1., 90.56)–Mike De Decker (belga, 92.06) 4:6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik