Triatlon-vb: Lehmann Csongor hatodik Torremolinosban

Vágólapra másolva!
2024.10.20. 20:35
Lehmann Csongor (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt, archív)
A hatodik helyen ért célba az Európa-bajnok Lehmann Csongor a spanyolországi Torremolinosban a triatlon-világbajnokság vasárnap rendezett elit férfiversenyében.

 

A tiszaújvárosi klub 25 éves sportolója a vb eredményközlő oldala szerint 1:44:08 óra alatt teljesítette az olimpiai távon – 1.5 km úszás, 40 km kerékpározás és 10 km futás – rendezett futamot, s 1:46 perccel maradt el a győztes új-zélandi Hayden Wilde-tól (1:42:22 ó). Az 59 fős mezőny másik magyar indulója, Dévay Márk a 29. helyen végzett 1:47:05 órás idővel.

A vb-sorozat idei záróeseményén a nyáron Párizsban olimpiai bajnok brit Alex Yee-nek elég volt egy harmadik hely Torremolinosban ahhoz, hogy megszerezze a világbajnoki címet. A győztes Wilde mögött a francia Léo Bergere zárt másodikként, aki így az összetettben is megszerezte az ezüstérmet. Lehmann – aki a Cagliariban rendezett vb-fordulón bronzérmet nyert – az ötödik pozícióban végzett a vb-széria összesített eredménylistáján.

A vb-n 18 fős csapat képviselte Magyarországot, csütörtökön az U23-as női mezőnyben Horváth Karolina Helga arany-, a férfiaknál Kiss Gergely bronzérmes lett, pénteken a juniorok között Szalai Fanni ezüst-, majd vasárnap a Kiss Gergely, Kropkó Márta, Dobi Gergő, Szalai Fanni összeállítású U23-junior vegyes váltó bronzérmet nyert.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik