Bognár György: A nulla négy után is azt mondom, a miénk a jobb csapat, nem cserélném le a Corvinulra

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.07.18. 08:46
Bognár György revansot venne a Corvinulon (Fotó: Árvai Károly)
Forgalmi akadályok miatt késve érkezett meg a Paksi FC csapatbusza a Corvinul elleni visszavágó helyszínére, a csapat szerda esti edzését is törölni kellett.

Szerda reggel a megbeszéltek szerint autóbusszal elindult Nagyszebenbe a Paksi FC, és nagyjából délig minden úgy is alakult, ahogy arra számítani lehetett. A klub két szimpatizánsa, Katona István és Vad Sándor Mártélyon pazar ebéddel látta vendégül a csapatot, majd a következő útravalóval engedte el őket: „Semmi különöset nem kell csinálni, csak odamenni és rúgni egy ötöst!”

A kérés finoman szólva optimistának tűnt. Már csak azért is, mert egy hete semmit, de tényleg semmit sem lehetett látni abból a futballból, amely az előző idényben bajnoki ezüstéremig és Magyar Kupa-győzelemig vezette az együttest. Szóval, az ebédet követően a Paks folytatta útját Nagyszeben felé, mígnem akadályba ütközött. Az autópályáról mellék­útra terelték a forgalmat útépítés miatt, de legalább ekkora problémát jelentett, hogy ezen az útszakaszon is építkezés nehezítette a haladást, és az idő előrehaladtával látni lehetett, a tervezett időpontban nem lesz paksi sajtótájékoztató a mérkőzés helyszínén, mi több, a csapat edzése is elmarad. Az UEFA szabályai ugyanis rendkívül szigorúak, némi csúszás még belefért volna, ám a Corvinul a Paks után edzett, így szó sem lehetett arról, hogy esetleg egy-két órát csússzon a program. 

 

És hogy miért nem a saját pályáján fogadja a Corvinul a Paksot? Nos, azért, mert a 89-szeres válogatott Michael Kleinről elnevezett stadion nem felel meg az európai szövetség előírásainak, így a csapat ugyanúgy albérletbe kényszerül, mint tizenhárom évvel ezelőtt a Paks – amelynek akkor a székesfehérvári stadion jelentette az El-ben a hazai pályát. Vajdahunyadon már készek a tervek egy új, tízezres aréna felépítésére, ám csütörtökön még a Sibiu Municipal Stadion jelenti a Corvinulnak az otthont, amelyben néhány hónappal korábban megnyerte a Román Kupa döntőjét.

A Corvinul nemzetközi kupaszereplését a paksiak bánhatják. Reálisan nézve a visszavágó a hazai 0–4 tükrében csak az eredmény kozmetikázásra adhat lehetőséget a magyar csapatnak. „Józan paraszti ésszel nézve a továbbjutás eldőlt, azonban emelt fővel szeretnénk búcsúzni a sorozattól – mondta a Paksi FC vezetőedzője, Bognár György. – Az utazás nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, de nem azon az egy edzésen múlik a csütörtöki meccs, amelyet szerdán kihagytunk. Szeretnénk revansot venni, tovább kell lépni, ezt a meccset fel kell használnunk a csapat építésére. A második tétmérkőzésünk következik az idényben, építenünk kell az egyéneket és a csapatot is. Hogy benne van-e a játékosokban a múlt heti pofon? Ha nem lenne benne, mitől lennének durcásak? Azért kell játszanunk, hogy ez az érzés kimenjen belőlünk. Egy-két változás biztosan lesz az összeállításban, elégedett akkor lennék, ha nyernénk, mégpedig azzal a játékkal, amit látni szeretnék. A nulla négy után is azt mondom, a miénk a jobb csapat, nem cserélném le a Corvinulra, ugyanakkor az ellenfél paksi játéka tiszteletet érdemel, ilyen szempontból teljesen mindegy, akármit gondolok is.”

EURÓPA-LIGA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
20.00: Corvinul (romániai)–Paksi FC, Nagyszeben (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 4–0

– A Paks labdarúgójaként volt már rosszabb emlékű mérkőzése, mint a múlt heti, Corvinul elleni nulla négy?
– Nem volt. Még tavaly a Ferencváros elleni egy hatnál sem voltam ennyire feszült, sőt a Corvinul ellen már a szünetben is nagyon ideges voltam. 

– Hogy a román kupagyőztes képes-e jobban futballozni, mint az odavágón, nem tudjuk, ám hogy a Paks igen, az egészen biztos. Fordulhat egy hét alatt akkorát a világ, hogy ezt meg is tudják mutatni?
– Nagy nyomás nem lehet rajtunk a négygólos vereség után. Fontos az eredmény, mindig az, abból tudunk építkezni, megmutatni a szurkolóinknak és persze magunknak is, hogy többre vagyunk képesek. A Corvinul a nagy különbségű győzelme után nyugodtan kontrázhat, nem hiszem, hogy változtat a játékán, nekünk viszont sokkal erősebbnek kell lennünk a párharcokban. De felesleges ragozni, mindenben javulni kell.

– Korábban nemegyszer bizonyították már, hogy nagyobb zakó után is képesek talpra állni. Csütörtökön mi jelentené a talpra állást?
– Ennek a meccsnek egyértelműen az a tétje, hogy fel tudunk-e állni abból a pofonból, amelyet hazai pályán kaptunk. Nem lesz egyszerű, a cél azonban ez.

MINI INTERJÚ – BÖDE DÁNIEL   
Mivel a román másodosztály küzdelmei csupán augusztus első hétvégéjén kezdődnek el, a Corvinul egyelőre minden idegszálával az európai kupaszereplésre koncentrál. Az erdélyi csapat szurkolói mellett a mérkőzéssel alig foglalkozó román sajtó is biztosra veszi Corvinul továbbjutását. Florin Maxim vezetőedző ráadásul teljes keretére számíthat a Paks ellen. A vezetőedző iránt nagy az érdeklődés, sajtóhírek szerint már három élvonalbeli megkeresést is visszautasított a nyáron. 
B. O. M.
Az élvonalba hívják a Corvinul edzőjét 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik