Európai kuparajt – a DAC-nál fogadkoznak, hogy tanultak a tavalyi korai kiesésből

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2024.07.25. 06:59
Fotó: DAC
A győzelem reményében utazott a DAC Azerbajdzsánba – a Konferencialiga selejtezőjének csütörtöki mérkőzése előtt a dunaszerdahelyiek két labdarúgója, Almási László és Vitális Milán nyilatkozott lapunknak.

A múlt heti, Eszék elleni felkészülési találkozó szünetében Antal Gábor, a DAC csapatmenedzsere még a moldovai Tiraspolba szervezte az utat, de egy óra múlva eldobhatta addigi munkáját. Ugyan a Zira az első találkozón idegenben győzött a Sheriff ellen, majd otthon is megszerezte a vezetést, végül a moldovai csapat megfordította a találkozót, tizenegyesekkel továbbjutott – így a DAC ellenfele az Európa-ligából átcsúszó azeri csapat lett.

Eredetileg úgy volt, hogy már szerda reggel útnak indul a dunaszerdahelyi csapat, azonban a jelenlegi nem egyszerű légi helyzet miatt csak kora délután szállt fel a különgép, amelyen helyet kapott közel 50 DAC-szurkoló is. A kései indulás miatt a MOL Akadémián került sor a meccs előtti edzésre, a helyi Dalga Arénában már nem gyakoroltak a dunaszerdahelyiek, csak stadionbejáráson vettek részt.

,,Két évvel ezelőtt a szlovák válogatottal már jártam a bakui stadionban. Kisebb méretű, modern, jó állapotban volt a gyepszőnyeg, de a nagy páratartalom miatt nehéz volt játszani benne. Bízom abban, hogy sikeresen vesszük az első akadályt. Nem bánnám, ha megismétlődne a két évvel előtti eredmény, amikor egy-nullára győztünk” – mondta lapunknak Almási László, a DAC csatára. A Dalga Arénát, amely kétszáz méterre fekszik a Kaszpi-tengertől, 2011-ben az akkori FIFA-elnök, Sepp Blatter és az akkori UEFA-főnök, Michel Platini adta át.

Az azeri klubban nagy volt a csalódás a múlt heti balszerencsés meccs után. Nagyon közel volt a Zira ahhoz, hogy a tízéves klubtörténelme legnagyobb sikerét érje le. A hazai szurkolók főleg azért voltak kiakadva, mert rengeteg a külföldi a csapatban, mégis kiestek az Európa-ligából.

,,Mi magunkra koncentrálunk. Becsületesen, keményen dolgoztunk a felkészülés alatt, s bízunk benne, hogy ezt a munkát át tudjuk vinni a meccsekre is – nyilatkozta a sárga-kékek magyar játékosa, Vitális Milán. – Nem a vereség elkerüléséért, hanem a győzelemért fogunk játszani a Zira otthonában. Tudatában vagyunk annak, hogy nehéz meccs vár ránk, légiósokkal teli klub ellen lépünk pályára. Bízom benne, hogy tanultunk a tavalyi korai kiesésből, s most sikeresen vesszük az első akadályt.”

A 22-éves középpályás 2022 novemberében a magyar U21-es válogatottal pályára lépett Azerbajdzsán fiataljai ellen; a beleki találkozón a nemzeti csapat 3–0-ra győzött, a nyíregyházi születésű játékos gólt is szerzett.

KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS – csütörtök
17.30: PFK Zira (azeri)–DAC 1904 (szlovákiai) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik