Bravúr Firenzében: a Puskás Akadémia három gólt szerzett, nem szálltak el a továbbjutási esélyei

Vágólapra másolva!
2024.08.22. 22:00
Martínez Quarta (lilában) és Nagy Zsolt is betalált a mérkőzésen (Fotó: Getty Imgaes)
Álomszerűen indult a magyar bajnoki bronzérmes mérkőzése a Konferencialiga utóbbi két kiírásának döntőse otthonában, ám a Fiorentina a szünet előtt szépített, a második félidőben felülkerekedett, mégis 3–3 lett a vége.

 

KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
RÁJÁTSZÁS, 1. MÉRKŐZÉS
FIORENTINA (olasz)–PUSKÁS AKADÉMIA 3–3 (1–2)
Firenze, Artemio Franchi Stadion. Vezette: Willy Delajod (Erwan Finjean, Philippe Jeanne) – franciák
FIORENTINA: De Gea – Martínez Quarta, Pongracic, Ranieri – Kayode (Dodo, a szünetben), Bianco (Sz. Amrabat, 66.), Mandragora, Parisi – Colpani (Ikoné, 56.), Beltrán (M. Kean, a szünetben), Sottil (Kouamé, 77.). Vezetőedző: Raffaele Palladino
PUSKÁS AKADÉMIA: Pécsi – Maceíras, W. Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill (Komáromi Gy., a szünetben) – Nissilä, Favorov (Colley, 82.), Plsek – Soisalo (J. Levi, 74.), Puljic (Szolnoki, 82.), Nagy Zs. Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Gólszerző: Sottil (45+3.), Martínez Quarta (67.), M. Kean (75.), ill. Nagy Zs. (9. – 11-esből), Soisalo (12.), W. Golla (89.)

A találkozó online, szöveges tudósítása itt olvasható!

Manchester City, Puskás Akadémia. Ellenfelek David de Gea egymást követő két mérkőzésén. A 45-szörös spanyol válogatott sztárkapus a teljes 2023–2024-es idényt kihagyta, így a 2023. június 3-i FA-kupa-döntő (amelyen a Manchester United kapuját védte a városi rivális ellen a londoni Wembley-ben) után 446 nappal, immár a Fiorentina kapusaként szerepelt a magyar bajnoki bronzérmes elleni Konferencialiga-mérkőzésen.

Hornyák Zsolt vezetőedző legújabb szokásának megfelelően a fiatal kapust, Pécsi Ármint újra a Kl-ben vetette be, balhátvédként pedig megint Brandon Ormonde-Ottewill tűnt fel abban a Stadio Artemio Franchiban, ahol tavaly a Ferencváros a csoportkörben ért el 2–2-es döntetlent. Akkor még az azóta már a Bajnokok Ligája-főtáblás Bolognához távozó Vincenzo Italiano volt a firenzeiek edzője, utódja, Raffaele Palladino úgy döntött, a Parma elleni bajnoki idénynyitón (1–1) fellépők közül csak Lucas Martínez Quartát, Marin Pongracicot, Rolando Mandragorát és Andrea Colpanit hagyja meg a kezdő tizenegyben – éppen utóbbi veszélyeztetett először a mérkőzésen, de Pécsi védte a lövését.

A következő eseményt az jelentette, hogy Nagy Zsolt kiharcolta, majd értékesítette a tizenegyest. Vezetett a PAFC! Mi az, hogy! Három perc múlva Mikael Soisalo lőtt De Gea kapujába, 0−2! Mint valami tündérmesében, kétgólos volt a felcsútiak előnye, ami akár tovább nőhetett volna, ha Soisalo eltalálja a kaput a messzire kifutó De Gea hibáját kihasználva. Fokozta a nyomást a Fiorentina, sorra végezte el a szögleteket, Alessandro Bianco pedig távolról a lécet találta el. Már túl voltunk a jelzett kétperces hosszabbításon, amikor Riccardo Sottil a szünet előtt szépített.

A gól előtt megsérülő Ormonde-Ottewillt Komáromi György váltotta, így Nagy Zsolt visszahúzódott a védelem bal oldalára. A Fiorentina soraiba érkezett a tiniként a Juventusban berobbanó Moise Kean, az ő lövését még védte Pécsi, ám a játékrész felénél Martínez Quarta fejesével szemben tehetetlennek bizonyult. A hajrában Kean sem maradt „adósunk”, így már a hazaiak vezettek. Jakub Plsek egyenlíthetett volna, ám De Gea nagyot védett. Az újabb vendégszögletet aztán Wojciech Golla gólra váltotta – nem került hátrányba a Puskás Akadémia az előző két kiírás döntősének otthonában, folytatás a jövő héten Felcsúton! 3–3

Talán maguk a Puskás Akadémia játékosai sem számítottak arra, hogy háromszor is betalálnak (Fotó: Getty Images)

A találkozó online, szöveges tudósítása itt olvasható!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik