Mikael Soisalo optimista: Jó esélyünk van főtáblára kerülni

BORSOS LÁSZLÓBORSOS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2024.08.28. 11:11
Mikael Soisalo, a Puskás Akadémia finn légiósa jól játszott Firenzében, gólt is szerzett – és lőhetett volna kettőt is (Fotó: Dömötör Csaba)
A Firenzében gólt szerző Mikael Soisalo szerint az olaszországi 3–3-as döntetlen után a Fiorentina nem becsüli le még egyszer a felcsútiakat, csapatától szervezettebb védekezést vár a visszavágón.

Napra pontosan egy éve írt alá a Puskás Akadémiához Mikael Soisalo. A 26 éves finn szélső mindeddig 27 tétmérkőzésen öt gólt szerzett és hat gólpasszt adott a felcsútiak színeiben. A legfontosabb villanását múlt hét csütörtökön a Fiorentina elleni Konferencialiga-rájátszás első mérkőzésének 12. percében láthattuk tőle: 14 méterről lőtte David de Gea kapujának jobb oldalába a labdát. Utóbb kiderült, ez a gól is elengedhetetlen volt ahhoz, hogy a PAFC 3–3-as döntetlent érjen el topligás ellenfele otthonában, és bizakodva várja a telt házas visszavágót.

„Fontos momentuma volt a mérkőzésnek, azzal dupláztuk meg az előnyünket, de különösebb jelentőséget nem tulajdonítok annak, hogy David de Geának lőttem gólt, az jobban érdekel, hogy milyen sorozatban, milyen fontos meccsen szereztem – mondta lapunknak a négyszeres válogatott Mikael Soisalo, aki a Kl-selejtezőben három találkozón két gólt és egy gólpasszt jegyez. – A mérkőzés után elemeztem a teljesítményemet, mindig érdekel, mit csinálhattam volna jobban a pályán. Volt egy helyzetem, amelyet ha értékesítek, hárommal vezethettünk volna – remélem, legközelebb kihasználom az ilyet. A találkozó legfőbb tanulsága, hogy szervezettebben kell védekeznünk, különben az sem lesz elég a győzelemhez, ha megint hármat rúgunk. Játékosként pontosan tudjuk, minden megtörténhet: kétmeccses párharc ide vagy oda, nem mindig az esélyesebb csapat jut tovább. Izgatottan várom a visszavágót, a firenzei döntetlennel jó esélyünk nyílt a főtáblára kerülni. Talán a gördülékeny kontrajátékunkkal leptük meg az olaszokat, labdaszerzéseinket követően jól játszottuk be az előttünk nyíló területeket, úgyhogy biztos vagyok benne, ellenfelünk ezúttal nem becsül le minket. Pályafutásom egyik legnagyobb eredménye lenne klubszinten, ha a Fiorentina kiütésével főtáblára kerülnénk – soha életemben nem játszottam még ezen a szinten, jó lenne ezen változtatni. Minden csapattársam rendkívül motivált, bízom benne, lesz minek örülnünk a lefújás után.”

KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
RÁJÁTSZÁS, VISSZAVÁGÓ
Augusztus 29., csütörtök
21.00: Puskás Akadémia–Fiorentina (olasz) (Tv: Duna World) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 3–3

A JÁTÉKNAP TOVÁBBI PROGRAMJA
KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
RÁJÁTSZÁS, VISSZAVÁGÓ
16.00: Asztana (kazah)–Brann Bergen (norvég)
18.00: Helsinkin JK (finn)–KÍ Klaksvík (feröeri)
18.00: Zira (azeri)–Omonia (ciprusi)
18.30: Ruzomberok (szlovák)–Noah (örmény)
19.00: Olimpija Ljubljana (szlovén)–Rijeka (horvát)
19.00: Paksi FC–Mladá Boleslav (cseh) (Tv: Duna World) – élőben az NSO-n!
19.00: Pafosz (ciprusi)–CFR Cluj (román)
19.00: Trabzonspor (török)–St. Gallen (svájci)
19.30: TNS (walesi)–FK Panevezys (litván)
20.00: Cercle Bruges (belga)–Wisla Kraków (lengyel)
20.00: Drita (koszovói)–Legia Warszawa (lengyel)
20.00: Kilmarnock (skót)–FC Köbenhavn (dán)
20.00: Panathinaikosz (görög)–Lens (francia)
20.00: UE Santa Coloma (andorrai)–Víkingur Reykjavík (izlandi)
20.00: Zrinjski (bosnyák)–Guimaraes (portugál)
20.15: Celje (szlovén)–Pjunik (örmény)
20.15: Maribor (szlovén)–Djurgarden (svéd)
20.30: Heidenheim (német)–Häcken (svéd)
20.30: Servette (svájci)–Chelsea (angol)
21.00: Puskás Akadémia–Fiorentina (olasz) (Tv: Duna World) – élőben az NSO-n!
21.00: Real Betis (spanyol)–Krivbasz Krivij Rih (ukrán)
21.00: Larne (északír)–Lincoln (gibraltári)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik