Négyszer csap össze egymással a következő hetekben a Bremen és a HSV

Vágólapra másolva!
2009.04.17. 12:11
Izgalmas forduló és színvonalas mérkőzések után érdekes párosítások alakultak ki az UEFA-kupa elődöntőjében. A legjobb négy közé két német együttes, a Hamburg és a Werder Bremen mellett két ukrán jutott be, így már az elődöntő előtt bizonyos: német–ukrán finálét rendeznek majd Isztambulban.
A Manchesterbe látogató örömittas hamburgi szurkolók...
Fotó: Reuters
A Manchesterbe látogató örömittas hamburgi szurkolók...
A Manchesterbe látogató örömittas hamburgi szurkolók...
Fotó: Reuters
A Manchesterbe látogató örömittas hamburgi szurkolók...

KÉPGALÉRIA

KATT A KÉPRE!
KATT A KÉPRE!
A Bajnokok Ligájában domináló angol klubok második vonala már nem tudta tartani a szintet, úgy tűnik, e csapatok nem járnak (annyira) a mezőny előtt, mint a nagy négyes. Legalábbis erre utal, hogy az arab befektetők érkeztével a legtehetősebbek közé emelkedő Manchester City kiélezett csatában ugyan, ám alulmaradt a sok légiósa ellenére a német futball jegyeit magán viselő (értsd: szervezettség, precizitás) Hamburggal szemben.

Martin Jol együttese José Paolo Guerrero révén szerzett vezetést Manchesterben, és bár a City 2–1-re nyert, Richard Dunne kiállítása miatt kevés esélye volt ledolgozni kétgólos hátrányát.

„Támadólag léptünk fel, és Guerrero gólja sokat segített a mérkőzés elején, aztán ítéltek ellenünk egy szigorú büntetőt. Hiába tudtuk, hogy ha kapunk még egy gólt, izgalmas lehet a folytatás, mégsem tudtuk megakadályozni. Ám harmadszorra nem sikerült betalálniuk, és a két meccs alapján megérdemeltük a továbbjutást” – nyilatkozta Martin Jol, a HSV edzője a találkozót követően. Csapata úgy jutott tehát tovább, hogy a párharc első percében gólt kapott Hamburgban.

Mark Hughes, az angolok vezetőedzője a kiesés ellenére elégedetten értékelte a látottakat, mert együttesének volt tartása. A tréner a mérkőzés előtt tárgyalt a klub vezetőivel, és a beszámolók szerint újabb egy évet kapott a csapatépítésre. Állítólag letett az elöljárók elé egy listát, amely azoknak a játékosoknak a nevét tartalmazza, akiket az új szezontól szívesen látna a gárdában – úgy tudni, a névsor nélkülözi a nagy sztárokat, Hughes posztokra igazolna.




Az Udinese ugyan már a félidőig ledolgozta hátrányát a Werder Bremen ellen, ám végül nem tudta kiharcolni a továbbjutást, Diego találata a Weser-partiak javára döntötte el a látványos párharcot.

„Nehéz volt három egy után magunkra találni. Ami azt illeti, Thomas Schaaf nem volt boldog a szünetben, olyan rosszul futballoztunk az első játékrészben, és annyi hibát követtünk el, hogy nem sok jót várhattunk a folytatástól. De szerencsére sikerült rendet tenni a fejekben, és továbbjutottunk” – mondta Clemens Fritz, a zöld-fehérek védője.

„Örülök, hogy bejutottunk az eldődöntőbe, ahol a Hamburggal találkozunk egy hamisitatlan észak-német derbin. Játszunk ellenük még a bajnokságban is, sőt a Német Kupa elődöntőjében, és a két kupapárharcot feltétlenül meg akarjuk nyerni” – tekintett már a Werder–HSV csatározással „dúsított” hetek elébe a hátvéd.

...és a HSV hősei
Fotó: Reuters
...és a HSV hősei




A másik ágon ukrán ütközet következik, miután a Dinamo Kijev és Sahtar Doneck is sikerrel jutott túl francia ellenfelén.

Artem Milevszkij, a kijeviek játékosa edzőjét dicsérte a PSG 3–0-s legyőzése után. „Amióta Jurij Szjomin átvette a csapatot, minden megváltozott, az elmúlt egy évből hat hónapot a legmagasabb szinten játszottunk végig – mondta a 2008 januárjában kinevezett Szjomin munkájáról Milevszkij. – Ugyanolyan csapatunk van, ugyanazokkal a játékosokkal, mégis sokkal jobbak vagyunk, minte előtte. Mindenki száz százalékot nyújt, vagy még többet.”

A Werder Bremen–Hamburg és a Dinamo Kijev–Sahtar Doneck párharc első mérkőzését április 30-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

UEFA-KUPA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik